Výhody konzumovania tvarohu. Pre tieto dôvody ho ešte dnes zaradíte do svojho jedálnička

Spread the love

Tvaroh je mliečny výrobok získaný kvasením mlieka s následným odstránením srvátky. Aké sú teda jeho výhody? Je dobré keď ho jete každý deň?

Výhody tvarohu:
Tvaroh obsahuje veľké množstvo vápniku, aminokyselín, vitamínu A,B,E,P, horčík, železo a taktiež ľahko stráviteľné bielkoviny živočíšneho pôvodu! Je najlepším zdrojom bielkovín a je ľahko stráviteľný a vyvážený.

Efektívne naberiete svalovú hmotu:
Niet divu, že tento produkt je tak populárny medzi športovcami, pretože je bohatý na bielkoviny a neobsahuje veľa kalórií. Okrem toho sa produkt rýchlo vstrebáva a poskytuje telu potrebný proteín.

Zlepšuje náladu:
V dnešnej dobe ľudia trpia deficitom vitamínu D, ktorý negatívne ovplyvňuje celkový zdravotný stav a náladu. V tvarohu sa tento vitamín nachádza v dostatočnom množstve.

Zvyšuje výkon muža:
Možno vás tento fakt prekvapí, no tvaroh prispieva k produkcii prírodného testosterónu, pretože obsahuje zinok a selén, rovnako ako vitamín B a preto má priaznivý vplyv na hormonálny systém človeka.

Pomáha predchádzať rakovine prostaty:
Stále viac a viac mužov trpí na túto chorobou a aby ste jej zabránili, musíme viesť zdravý životný štýl. Niektoré produkty znižujú riziko rakoviny prostaty, vrátane tvarohu. Je bohatý na selén, ktorý chráni bunky a DNA pred poškodením.

Posilňuje kosti a kĺby:

S vekom sa stávajú vaše kosti a kĺby slabšími a potrebujú potrebné vitamíny a minerály. Tvaroh je bohatý na fosfor a vápnik, ktoré sa aktívne podieľajú na tvorbe kostí.

 

Zlepšuje metabolické procesy:
Tento mliečny výrobok vďaka svojmu špeciálnemu zloženiu dokáže zrýchliť metabolizmus a tiež zlepšuje fungovanie imunitného systému. Tvaroh znižuje vplyv stresu na telo, eliminuje nespavosť a úzkosť.

 

Dodáva energiu:
Cítite sa vyčerpaný? Zjedzte 200 gramov tvarohu a ten vám dodá energiu, takže dokážete dokončiť všetky potrebné veci v práci. Tvaroh je bezpečný a veľmi užitočný produkt. No existuje niekoľko prípadov, keď môžu vzniknúť problémy.

Zaťaženie obličiek:
Ak máte problém s obličkami, mali by ste prestať používať tento produkt. Obsahuje príliš veľa bielkovín, ktoré výrazne zaťažujú vylučovacie systémy tela.

Nadmerné používanie:
Nadmerné užívanie môže mať niekedy negatívny vplyv na pečeň a krvné cievy. Dospelá osoba môže skonzumovať 100-200g tvarohu denne trikrát týždenne.

Alergia na tvaroh:
Tvaroh neobsahuje laktózu, takže je vhodný aj pre ľudí s alergiou na mlieko. Môže však dôjsť k individuálnej neznášanlivosti produktu.

Riziko otravy:
Nesmiete konzumovať pokazený tvaroh (trvanlivosť domáceho tvarohu je 36 hodín a trvanlivosť syra zakúpeného v obchode je až 5 dní), pretože môže spôsobiť črevné infekcie.

Ako zistiť, či je tvaroh čerstvý?
Položte ho na tanier. Pridajte jód. Pozorujte reakciu. Ak sa tvaroh zmení domodra, nachádza sa v ňom škrob. Ak ostal svetlo-žltým – je to čisto prírodný produkt.

Tvaroh je veľmi zdravý výrobok. No musíte si vybrať správny čerstvý produkt, rozmýšľať ako ho uskladniť a potom hneď použiť.

You Might Also Like