Vážne pochybenie zo strany zamestnancov! V kuracom mäse sa našla nebezpečná salmonela!

V rámci cielenej kontroly potravín sa tentokát hygienici zamerali na prevádzku mäsa a mäsových výrobkov na ulici 1. mája 137/43, 031 01 Liptovský Mikuláš. V prípade jedného z produktov sa tu objavilo vážne pochybenie zo strany zamestnancov.

 

Ide o ,,chladené kuracie štvrte (chladená hydina), trieda kvality: A, DS: 11.4. 2020, výrobná dávka: 20200406, výrobca: Firma KABANOS Kojs Miroslaw i Joanna Kojs – Kowalczyk sp. Jawna, Spoldzielcow 1, Jablonka 34-480, krajina pôvodu: Poľsko“.

Mikrobiologickým vyšetrením vzorky kuracích chladených štvrtí bola zistená prítomnosť Salmonelly enterica serovar Enteritidis.

Salmonelóza je akútne bakteriálne hnačkové ochorenie, pričom prejavy nákazy sa dostavia 6 až 72 hodín po konzumácii kontaminovaných potravín.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: svps.sk

 

 

You Might Also Like