Toto je NAJJEDNODUCHŠÍ recept na domáci chlieb, ktorý máte hotový za menej než 30 minút. Vždy používam tento recept a ešte nikdy nesklamal!

Ak hľadáte recept na domáci chlieb, ktorý vydrží mäkký a čerstvý aj po niekoľko dní, potom si nenechajte ujsť tento recept, ktorý vás okamžite očarí.

Lahodná chuť, chrumkavá kôrka a minimálna práca s prípravou. Takto by sa dal v skratke zhrnúť recept na náš dnešný hrnčekový chlieb. Všetko je úplne jednoduché a budete úplne šokovaní tým, ako obyčajný chlieb môže chutiť.

Neotáľajte a pripravte hrnčekový chlieb svojej rodine ešte dnes. Nebudete ľutovať ani sekundu.

INGREDIENCIE:

  • 1 hrnček teplej vody
  • 1/4 hrnčeka mlieka
  • 3 lyžice slnečnicového oleja
  • 0,5 čajovej lyžičky cukru
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1,5 lyžičky práškových kvasníc
  • 3 hrnčeky múky

POSTUP:

Cukor a kvasnice nadrolíme do teplého mlieka. Pridáme k zmesi teplú vodu a premiešame Prilejeme olej.
Pridáme múku a soľ. Vypracujeme mäkké, mierne lepivé cesto. Vymažte misu olejom a do tejto misy uložte cesto.
Zakryte ju kuchynskou utierkou a nechajte cesto 1 hodinu na teplom mieste. Vlejte trochu oleja do dlane a trochu cesto vymieste.

Potom ho vložte do formy a nechajte odstáť aspoň 30 minút. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobu asi 40 minút.
Vložte trochu vody do rúry do malej misky vedľa chleba. Po upečení vyklopíme chleba z formy, zakryjeme a necháme vychladnúť.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

 

PRIDAJTE SA K NÁM!

You Might Also Like