Toto dá do poriadku pankreas za 3 týždne: Povedzte o tom zázraku každému, koho trápi pankreas, žalúdok a trávenie!

Vášeň pre rýchleho občerstvenia, stres, zlé stravovacie návyky a ďalšie faktory moderného života vedú k tomu, že skôr alebo neskôr sa človek bude musieť viac zaujímať o zdravie svojho pankreasu.

Spočiatku môže ísť len o nepríjemné pocity a ľahšie formy bolesti, neskôr sa však môže objaviť nebezpečná pankreatitída a v krajných prípadoch až rakovina pankreasu. Myslite preto na zdravie tejto veľmi dôležitej žľazy už dnes. Existujú totižto potraviny, ktoré sú špeciálne dôležité pre zdravie pankreasu, dokážu ho regenerovať a dajú do poriadku následky nie práve najzdravšieho životného štýlu.

 

Prvé nesprávne funkcie pankreasu vedú k problémom s trávením . Tým trpí pečeň aj srdce. Objavujú sa príznaky ako malátnosť, zvracanie, strata chuti do jedla, bolesti v hornej časti či kŕče.

Zázračné potraviny, ktoré dokážu liečiť pankreas a pomôžu s trávením!

Cesnak

Cesnak a ostatná zelenina rovnakého rodu, ako je pór, šalotka, pažítka, a senovka grécka, obsahujú síru, arginín, selén, oligosacharidy a flavonoidy, ktoré sú účinné v prevencii rakoviny pankreasu.

Ovsené vločky

Ľudia, ktorí trpia pankreatitídou môžu stratiť veľa hmotnosti, pretože nemajú dostatok enzýmov produkovaných pankreasom, ktoré podporujú trávenie. Ovsené vločky sú dobrým zdrojom vlákniny a vďaka chudým proteínom môžu zabrániť rapídnemu chudnutiu a cukrovke. Ostatné celozrnné produkty, ako je hnedá ryža, pohánka a jačmeň sú tiež vhodné.

Čerešne

Čerešne sú prirodzene bohatým zdrojom antioxidantov a perillylalkoholu, čo je zlúčenina, ktorá pomáha v prevencii rakoviny pankreasu. Vždy si vyberajte bio čerešne alebo ideálne z vlastnej záhrady.

Brokolica

Flavonoid v brokolici nazývaný apigenin chráni pankreatické tkanivá. Pre príjem všetkých životne dôležitých živín z brokolice, by ste ju mali jesť surovú, alebo priravenú iba ľahko na pare. Varenie môže odstrániť drvivú väčšinu živín.

Huby

Podľa štúdie Indiana University Cancer Research Laboratory tradičný ázijsky liek vyrobený z Pori Cocos huby zablokoval MMP gén, ktorý je spojený s rozvojom rakoviny pankreasu.

Kapusta

Pravidelná konzumácia kapusty môže prispieť k ochrane pred rakovinou pankreasu. Kapusta je plná vitamínu C, ale tiež obsahuje vitamín B6 a kyselinu listovú. Kapusta produkuje glukozinoláty, čo sú anti-karcinogénne zlúčeniny, ktoré vykazujú schopnosť obmedziť poškodenie DNA a bunkovú mutáciu, rovnako ako inhibovať procesy, ktoré zabraňujú programovanej bunkovej smrti a podporujú nekontrolovaný rast buniek.

Zázračné bylinky

Nechtík lekárky, žihľava, repík či amterina dúška. Tieto bylinky sú na regeneráciu pankreasu ideálne.

Ľudové recepty na liečbu a regenráciu pankreasu

Nechtík

Zmiešajte 30 dekagramov nechtíka lekárskeho s desiatimi gramami rebríčka obyčajného a rovnakým množstvo žihľavy. Osem čajových lyžičiek zmesi zalejte dvoma litrami horúcej vody, nechajte pol minúty stáť a preceďte. Vypite každých dvadsať minút jeden dúšok.

Pite 2-3x denne

Zarovnanú čajovú lyžičku koreňa puškvorca namáčajte dvanásť hodín vo väčšej šálke studenej vody. Potom zohrejte a a preceďte. Vypite dúšok pred a po jedle, ráno, pred obedom i pred večerou.

Zalejte 1 lyžicu sušeného harmančeka 250 ml vriacej vody. Počkajte 30 minút a pite ako bežný čaj. Odporúča sa piť tekutinu až keď je studená. Pijeme pol šálky tekutiny 2x denne, vždy pol hodiny pred jedlom.

Pohánka

Bude to fungovať len vtedy, ak si budete pohánku zaraďovať do svojho jedálnička pravidelne. Stačí ju zomlieť na mlynčeku na mäso a používať namiesto múky.

Bobkový list

Čaj z bobkového listu, ktorý si doprajte 30 minút pred jedlom. Bobkový list má na zdravie pankreasu blahodarný vplyv.

Očistná kúra za 21 dní

Ak ste sa už streli s bolesťami pankreasu, skúste túto regeneračnú kúru. Stačí, ak po dobu 21 dní vymeníte večeru za túto kašu (prípadne iný chod počas dňa).

Potrebujeme:

  • 200 g pšena
  • 2 litre vody
  • 300 g tekvice
  • Trochu masla

Postup:

  1. Pšeno uvaríme vo vriacej vode.
  2. Tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle.
  3. Tekvicu pridáme k pšenu a necháme rozvariť, kým nevznikne konzistencia pyré.
  4. Nakoniec vmiešame maslo a je to.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like