Tieto dvojfarebné rezy spôsobujú doslova závislosť! Majú neodolateľnú chuť a jednoduchú prípravou!

Spread the love

V dnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Chuť je totiž úplne rovnaká, ako keď si kúpite drahý zákusok od majstra cukrára. Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení.

 

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá.

Potrebujeme:

CESTO:

4 bielky
6 lyžíc cukru
4 lyžice studenej vody
5 lyžíc hladkej múky
3 lyžice kakaa

ŽLTÝ KRÉM:

1 vanilkový puding
250 ml mlieka
4 žĺtky
150 g cukru
3 sáčky vanilkového cukru
250 g masla

BIELY KRÉM:

4 bielky
12 lyžíc cukru (6 lyžíc cukru múčka a 6 lyžíc cukru kryštál
šťava z 1/2 citróna
roztopená tabuľka čokolády na polevu

POSTUP:

Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny a k nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút. Až korpus vychladne, pozdĺžne ho prekrojíme na dve časti. Jedna z nich zostáva na plechu.

Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.

Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku.

Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešľaháme.

Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové spodné cesto príde časť bielkového krému. Pekne ho uhlaďte. Na bielkový krém príde pudingová hrubá vrstva. Tiež sa snažte uhladiť a nechajte vychladnúť.

Na pudingovú vrstvu dajte zvyšok bielkového krému. Krém teraz finálne priklopte druhou časťou upečeného a vychladnutého korpusu. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a teplú ju vylejte na dezert.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like