Pozor! Táto múka spôsobuje nádory na obličkách a poruchy štítnej žľazy

Väčšina chronických ochorení a predčasných úmrtí pramení zo zlej a nezdravej stravy. Bohužiaľ väčšina potravín, ktoré jeme na dennej báze, nás pomaly, ale iste zabíja, vrátane vysoko obľúbenej a často konzumovanej bielej múky.

Tu je 5 tajomstiev o bielej múke, ktoré vás budú šokovať.

# 1 Biela múka nemá žiadne živiny

V priebehu výrobného procesu múky zmizne zo semienok a klíčkov až 75% vitamínov a minerálnych látok. Okrem toho je nenávratne zničených až 97% vlákniny. Za celý proces čistenia sa stratí 70% železa, vitamínu B, horčíka, 50% vápnika a kompletne vitamín E.

# 2 Pridáva sa bromičnan draselný

Po odstránení živín, kedy je múka bielená, sa obohatí o oxid chloričitý. Potom sa použije uhličitan amónny, kamenec a krieda, aby bola príťažlivejšia. V konečnej fáze sa pridajú činidlá, ktoré ju zbavia chuti. Najhoršie na tom je, že sa pridáva Bromičnan draselný, silné oxidačné činidlo. Táto chemikália je považovaná Medzinárodnou agentúrou pre výskum rakoviny (IARC) za karcinogén a je zakázaná v mnohých krajinách.

# 3 Biela múka je prirodzený insekticíd

Je to neuveriteľné, ale ako sa zdá, biela múka je prírodný insekticíd. To znamená, že ak sa hmyz dostane do vrecka z bielej múky a začne ju jesť, umrie. Biela múka zabíja každý hmyz, ktorý sa ju snaží konzumovať.

# 4 Obsahuje L-cysteín

Jedná sa o neesenciálnu aminokyselinu, ktorá sa pridáva do pečiva k urýchleniu priemyselného spracovania. Nájdete ju vo väčšine sušienok, cestovín, pečive a ciest. Väčšinou je syntetizovaná v laboratóriu, ale nákladné výrobné postupy obsahujú ľudské vlasy a kačacie perie. Iné zdroje tejto aminokyseliny zahŕňajú kravský roh, ropné produkty a kuracie perie. Väčšina L-cesteinu pochádza z Číny, krajiny so zlou históriou regulácie potravín.

# 5 Biela múka obsahuje Aloxan

V neposlednom rade biela múka obsahuje alloxan, čo je látka, ktorá ju umožňuje vyzerať čisto a sviežo. Bolo vedecky dokázané, že negatívne ovplyvňuje pankreas a porušuje beta bunky. Početné štúdie preukázali, že účinky alloxanu môžu znižovať hladinu vitamínu E v tele.
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like