Pomocou detoxikácie sa zbavíte toxínov z tela cez Vaše nohy! Uvidíte, ako výborne sa budete cítiť.

Detox organizmu potrebujeme raz za čas všetci a kto tvrdí že nie, možno by bol sám prekvapený. Počuli ste už o detoxikácii organizmu cez vaše chodidlá? Podľa čínskej medicíny sú práve chodidlá miestom, kde sa skrýva množstvo energetických bodov, ktoré sú prepojené s celým telom a funkciou orgánov.

Vďaka tomuto prepojeniu sa niektoré spôsoby detoxikácie realizujú cez chodidlá. Príkladom môže byť ionizácia vody pre chodidlá, akupresúra, detoxikačné podložky či zábaly na chodidlá. Hlavný prínos detoxikačnej kúry cez nohy je to, že nastáva alkalizácia tela. Vďaka tomu sa môže zlepšiť funkcia vášho kardiovaskulárneho systému, vaša nálada, posilniť vaša imunita, upokojiť vaše telo, normalizovať hladinu cukru v krvi, prípadne aj zmierniť opuchy a mnohé iné.

Detoxikácia cez detoxikačné podložky:


Tieto podložky je najlepšie si dať na nohy večer, pred spaním. Na nohách si ich nechajte počas celej noci a ráno uvidíte, či detoxikácia prebehla. Väčšinou sú tieto podložky ráno úplne tmavé, čo vám dokazuje, že odviedli svoju prácu dobre.

Iontová detoxikačná kúpeľ:


Princíp tohto kúpeľu spočíva v elektrolýze a tiež v ionizácii teplej a studenej vody, kde sa strieda polarita. Vďaka elektrickému prúdu sa menia molekuly slanej vody a premieňajú sa na ionty. Vďaka teplej vode sa otvárajú na koži póry, cez ktoré vchádzajú ionty do celého tela, čo spôsobuje detoxikáciu a vďaka slanej vode sa zabraňuje vniknutiu zápalov.

Detoxikácia pomocou soli:


Čo budete potrebovať?
1 šálku Epsomskej soli
2 šálky sódy bikarbóny
1 šálku morskej soli

 

Všetky suroviny vložíme sa horúcej vody, privedieme do varu a krátko povaríme. Vaňu napustite horúcou vodou, pridajte do vody jablčný ocot a prevarenú vodu so soľou. Vložte nohy do vane na cca 30 minút.

Detoxikácia pomocou peroxidu:


Čo budete potrebovať?
1 polievková lyžica sušeného zázvoru
2 šálky peroxidu vodíka

Do vane napustite horúcu vodu a pridajte do nej zázvorový prášok a tiež peroxid. Vložte nohy do vane na cca 30 minút.

Detoxikácia pomocou bentonitového jílu:


Čo budete potrebovať?
½ šálky bentonitového jílu
½ šálky Epsomskej soli

Soľ vmiešajte do horúcej vody. Do vody so soľou pridajte bentonitový jíl a premiešajte. Napustite si vaňu a pridajte vodu so soľou a jílom. Tak ako pri predchádzajúcich kúpeľoch aj pri tomto majte nohy namočené v kúpeli cca 30 minút.

Scrub detox:


Čo budete potrebovať?
1 šálka Epsomskej soli
4 – 5 kvapiek silice citrónu alebo citrónovej trávy
2 kvapky silice pepermint
½ šálky panenského olivového oleja

Všetky suroviny si premiešajte spoločne v miske. Pripravenú zmes nanášajte na celé chodidlá a masírujte. Zmes má drsnú konzistenciu, vďaka ktorej odstránite odumretú kožu a iné nedokonalosti, čím vykonáte skvelý detox.

Určite máte svoje vlastné recepty, z ktorých keď ukuchtíte nejaké jedlo, vonia celá kuchyňa a všetci sú spokojní a do sýtosti najedení. Avšak, my vám prinášame zopár trikov, vďaka ktorým sa vaša kuchyňa posunie na úplne iný level. Tak čo, ste pripravení?

Ak chcete, aby vaše jedla dostali opäť nový rozmer, pozorne si prečítajte nasledujúce riadky. Vďaka nim môžete vašu kuchyňu vylepšiť o minimálne 100%:

1. Čili papričky bez ostrosti? Áno, dosiahnete ich v prípade, že z nich odstránite semienka a pod tečúcou studenou vodou ich opláchnete. Nebojte sa, vôňa sa zachová a zmizne iba pikantnosť.

2. Perfektné cesto vyčarujete vtedy, ak budete mať hmotnosť múky rovnakú ako hmotnosť cukru a hmotnosť vajec sa bude zhodovať s hmotnosťou masla. Výsledkom bude dokonalé cesto.

3. Najlepšiu marináda na pečené mäso vytvoríte zmiešaním tmavého alebo svetlého piva so sójovou omáčkou a obľúbeným korením. Tú chuť si jednoducho zamilujete.

4. Zemiakové pyré nikdy nebolo lepšie, ako vďaka nasledujúcemu triku. Predtým ako uvarené zemiaky premeníte na pyré, totiž musíte urobiť jednu dôležitú vec. Položte ich na suchú rozohriatu panvicu a počkajte dovtedy, pokiaľ sa z nich nevyparí zvyšná voda. Musíte však dozrieť na jednu dôležitú vec – nesmú sa vám zemiaky začať pripekať.

5. Snehovo biela ryža sa vám podarí urobiť vtedy, keď počas varenia do nej pridáte trochu octu.

6. Neodolateľne chrumkavá zemiaková placka sa vám podarí urobiť vtedy, ak namiesto panvice použijete vaflovač. Vďaka nemu vaše placky nestratia na svojej chuti a ani na chrumkavosti.

7. Zlatistá mrkva či cibuľa nemusí byť snom. Stačí pri ich vzájomnom restovaní pridať štipku cukru. To im dodá tú vytúženú zlatistú farbu. Ak restujete cibuľu samostatne, tak pridajte štipku múky.

8. Omáčky s leskom dokážete vykúzliť jednoducho a rýchlo. Pred podávaním na stôl do nich kuchári pridajú pár kúskov studeného masla.

9. Vždy voňavé cestoviny dosiahnete vtedy, ak ich varíte až dovtedy, pokiaľ nebudú až takmer hotové. Následne ich pridajte do omáčky a ešte na malú chvíľu povarte. Cestoviny tak prirodzene nasiaknu vôňou.

10. Stále šťavnaté mäso budete mať vtedy, ak bude nasiaknuté v soľnom roztoku. Soľný roztok spôsobuje, že mäso je vždy šťavnaté, chutné a príjemne voňavé. Avšak, nesmiete zabudnúť pred samotnou prípravou z mäsa odstrániť zvyšky soli.

11. Už nikdy nebudete konzumovať jedlo bez chuti v prípade, že do svojho jedálnička zaradíte aj citrón. Stačí kvapka citrónovej šťavy alebo octu a v jedle sa začnú rozpúšťať tuky, čo následne zvýši arómu a vráti jedlu tú správnu chuť.

12. Čerstvý koláč po celú dobu? Áno, stačí ak položíte zvyšky koláča na sklenený stojan s vekom a umiestnite vedľa neho celé olúpané jablko. Prečo práve jablko? Tie majú zaujímavú vlastnosť, ktorou je vylučovať vlhkosť do svojho okolia. Vďaka tomu sa váš chutný koláč nevysuší.

13. Už nikdy viac nebudete konzumovať horký baklažán v prípade, že ho pred prípravou nakrájate, následne osolíte a počkáte 5 minút. Na záver stačí iba baklažán opláchnuť pod studenou vodou a horkosť zaručene zmizne.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like