Odteraz si vždy kúpim jeden citron naviac. Tento trik ma naučil šéfkuchár v reštaurácii

Od teraz si kúpim jeden citrón viac! Tento trik zdieľa Šéfkuchár v talianskej reštaurácii. Citróny majú okrem pozitívneho vplyvu na naše zdravie aj vlastnosti zlepšujúce ženskú krásu či čistou v kuchyni. Ich charakteristická kyslosť a svieža vôňa obohatí každé jedlo, či už slané alebo sladké.

Ukážeme vám, ako si pripraviť univerzálne korenie z citrónovej kôry, ktoré má úžasnú vôňu.

Ako vysušiť a používať citrónovú kôru

 Na prípravu budete potrebovať 3-4 čerstvé citróny. Dôkladne ich umyte a kôru odstráňte pomocou škrabky, dávajte však pozor, aby ste sa nedotkli bielej kože (má v sebe nadmernú horkosť).
Vysušte kôru na čerstvom vzduchu alebo môžete použiť elektrický sušič. Túto citrónovú kôru si môžete pridať napríklad do čaju, ale my pokračujeme ďalej!
Vložte kôru do kuchynského robota alebo mixéra a rozmixujte ju na prášok. Teraz môžete použiť korenie na rôzne pokrmy: pečené ryby, morské plody, šaláty, torty, krémy…

Aby bola zmes ešte bohatšia na arómu, 1 ČL prášku zmiešajte s 1 PL čerstvej citrónovej šťavy.

 

Ak si zmiešate 1 ČL citrónového prášku s 2 PL cukru a trochou olivového oleja, vznikne vám užasný peeling s účinkami proti celulitíde.

Nezabudnite článok zdielať so svojimi priatelmi aj na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru 

You Might Also Like