Odhalené: Takto vraj spomalíte stárnutie! Postačí, ak začnete kombinovať tieto potraviny…

Portrait of women of three generations of one family faces

Vedci z Univerzity v Norimbergu prišli s objavom, ktorý poteší nie jedného milovníka kávy, čokolády či čaju. Tí tvrdia, že si ich môžeme pokojne dopriať, ale nemôžeme pri tom zabúdať na zinok. Tieto nápoje a potraviny totižto obsahujú látky, ktoré pomáhajú pri zbavovaní sa oxidačného stresu z nášho tela.

Oxidačný stres môže byť príčinou vzniku rôznych chorôb, ako je napríklad rakovina alebo rôzne degeneračné ochorenia. Dôležitý je však zinok, ktorý pomôže práve pri aktivovaní zložky, ktorá nás udrží zdravými a stále fit.

 

 

Zinok je okrem iného účinným bojovníkom proti vírusom a baktériám. Káva, čaj a čokoládaobsahujú látku, ktorá sa nazýva polyfenol. Ak teda skombinujeme tieto dve zložky, zvýši sa tvorba látky, ktorá v našom tele ničí škodliviny. Vedci dokonca odporúčajú výrobcom, aby pridali zinok práve do týchto nápojov a potravín.

Ako sa vyjadrila aj jedna z vedcov, Ivana Ivanovičová Burmazoviová, podľa nej existuje predpoklad, že v budúcnosti bude existovať aj víno, ktoré bude obsahovať zinok. Pochopiteľne, muselo by ísť však o nealkoholické víno.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like