Odhalené: Takto spomalíte starnutie! Postačí, ak začnete kombinovať tieto potraviny…

Vedci z Univerzity v Norimbergu prišli s objavom, ktorý poteší nie jedného milovníka kávy, čokolády či čaju. Tí tvrdia, že si ich môžeme pokojne dopriať, ale nemôžeme pri tom zabúdať na zinok. Tieto nápoje a potraviny totižto obsahujú látky, ktoré pomáhajú pri zbavovaní sa oxidačného stresu z nášho tela.

 

Oxidačný stres môže byť príčinou vzniku rôznych chorôb, ako je napríklad rakovina alebo rôzne degeneračné ochorenia. Dôležitý je však zinok,ktorý pomôže práve pri aktivovaní zložky, ktorá nás udrží zdravými a stále fit.

Zinok je okrem iného účinným bojovníkom proti vírusom a baktériám. Káva, čaj a čokoláda obsahujú látku, ktorá sa nazýva polyfenol. Ak teda skombinujeme tieto dve zložky, zvýši sa tvorba látky, ktorá v našom tele ničí škodliviny. Vedci dokonca odporúčajú výrobcom, aby pridali zinok práve do týchto nápojov a potravín.

Ako sa vyjadrila aj jedna z vedcov, Ivana Ivanovičová Burmazoviová, podľa nej existuje predpoklad, že v budúcnosti bude existovať aj víno, ktoré bude obsahovať zinok. Pochopiteľne, muselo by ísť však o nealkoholické víno.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

Upozornenie: Tento článok má len informačný charakter a jedná sa o preklad zo zahraničných webov. Nenahrádza lekársku liečbu, vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.
Prehlasujeme, že autori ani prevádzkovateľ webu nepreberajú zodpovednosť za prípadné ujmy spôsobené využívaním liečebných metód v tomto článku.
Hoci sú recepty, rady alebo liečebné metódy v tomto článku písané s najlepším svedomím autora textu, ich použitie je na vlastné nebezpečenstvo a malo by prebiehať výhradne po konzultácii s vaším lekárom.

You Might Also Like