Neodolateľné mäkučké domáce rožky: Mäkučké aj na druhý deň!

Hľadáte recept na mäkučké domáce rožky? Dneska si jeden taký recept ukážeme – jedná sa o tie najlepšie lahodné maslové rožky, na ktorých si jednoducho musí pochutnať úplne každý!

Celý postup je veľmi jednoduchý a zvládnete ho počas chvíľky!

Ingrediencie:

– 1 kg. múka (polohrubá)
– 2 lyžice cukru
– 4 lyžice droždia
– 7 lyžíc oleja
– soľ (voliteľné)
– 700 ml vlažnej vody
– maslo na vymastenie
– 1 vajce na potretie
– semienka

Postup:

1)
Zmiešame v stredne veľkej mise všetky ingrediencie okrem vajec, semienok a masla. Dôkladne premiešame a vytvoríme cesto

2)
Cesto necháme kysnúť približne 1 hodinu na teplom mieste.

3)
Hotové cesto si teraz rozvaľkáme na pracovnej doske. Mal by nám vzniknúť tvar kruhu. Z cesta si vyrežeme malé trojuholníčky.

4)
Trojuholníčky si potrieme maslom a zrolujeme. Hotové rožteky potom vykladáme na plech, ktorý ešte predtým vyložíme papierom na pečenie.

5)
Na záver už len potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ľubovoľnými semienkami.

6)
Pečieme na 200 stupňov dozlatista!

7)
Vyberieme z rúry a máme hotovo!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

PRIDAJTE SA K NÁM!

You Might Also Like