Neodolateľné mäkučké domáce rožky: Mäkučké aj na druhý deň!

Hľadáte recept na mäkučké domáce rožky? Dneska si jeden taký recept ukážeme – jedná sa o tie najlepšie lahodné maslové rožky, na ktorých si jednoducho musí pochutnať úplne každý!

Celý postup je veľmi jednoduchý a zvládnete ho počas chvíľky!

Ingrediencie:

– 1 kg. múka (polohrubá)
– 2 lyžice cukru
– 4 lyžice droždia
– 7 lyžíc oleja
– soľ (voliteľné)
– 700 ml vlažnej vody
– maslo na vymastenie
– 1 vajce na potretie
– semienka

Postup:

1)
Zmiešame v stredne veľkej mise všetky ingrediencie okrem vajec, semienok a masla. Dôkladne premiešame a vytvoríme cesto

2)
Cesto necháme kysnúť približne 1 hodinu na teplom mieste.

3)
Hotové cesto si teraz rozvaľkáme na pracovnej doske. Mal by nám vzniknúť tvar kruhu. Z cesta si vyrežeme malé trojuholníčky.

4)
Trojuholníčky si potrieme maslom a zrolujeme. Hotové rožteky potom vykladáme na plech, ktorý ešte predtým vyložíme papierom na pečenie.

5)
Na záver už len potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ľubovoľnými semienkami.

6)
Pečieme na 200 stupňov dozlatista!

7)
Vyberieme z rúry a máme hotovo!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like