Najlepšie smotanové rezy pripravené rýchlo a bez pečenia! Len tak sa rozplývajú v ústach!

Máte chuť na smotanovú pochúťku, ale nemáte v pláne použiť rúru? Potom je tento recept ušitý na mieru priamo Vám. Dvojfarebná pochúťka je vynikajúcim dezertom. Ľahký, nepečený piškót je úplnou lahôdkou a v kombinácii s krémom je fantastický.

Príprava Vám nezaberie takmer žiadny čas a výsledok je pritom famózny. Tento rez sa tak v pohode dá urobiť aj vo všedný deň. Nemusíte tak čakať na voľnejší, víkendový režim.

ingrediencie

– Balenie čokoládových sušienok
– Liter mlieka
– 100 g škrobu, alebo 100 g hladkej múky
– 4 lyžice cukru
– 150 g bielej čokolády
– 250 g masla

čokoládová poleva
– 200 g mliečnej čokolády
– 5 lyžíc mlieka
– 3 lyžice cukru
– 150 g masla

Postup

1) Škrob, alebo múku zmiešame so 4 lyžicami cukru a pridáme šálku mlieka. Spracujeme do hladka.

2) Zahrejte zvyšné mlieko a v ňom rozpustíme bielu čokoládu. Akonáhle začne mlieko vrieť, odstavte ho hneď z plameňa. Teplé mlieko s čokoládou nalejte do pripravenej, hladkej zmesi. Utrite maslo sa zvyšným cukrom do krému. Spojte maslový krém s mliečnou, čokoládovou zmesou.

3) Všetky suroviny na tmavú polevu dajte do hrnca a pripravujte vo vodnom kúpeli. Miešame, kým zmes nie je krémová.

4) A teraz už stačí rezy len poskladať dohromady. Sušienky, krém, sušienky, krém a takto opakovať 4x. Zakončite polevou a nechajte vychladiť.

Zdieľajte tento jednoduchý recept na smotanové rezy aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

ZDROJextremesilverblog.com

You Might Also Like