Náhodný objav onkológov: Čaj z tejto bylinky ničí rakovinu už po 2 dňoch užívania

Nedávno skupina kanadských vedcov zistila, že existuje bylinka, ktorá efektívne ničí rakovinové bunky bez nežiaducich vedľajších účinkov. Efekt pritom nastupuje už do 2 dní od začiatku užívania!..

Táto úžasná správa prišla z Univerzity vo Windsore, kde vedci skúmajú účinky rôznych byliniek na rakovinu už od roku 2009.

Čo zistili vedci:

Projekt začal, keď jedna onkologička objavila súvislosť medzi koreňom obyčajnej púpavy a nižším rizikom rakoviny. Išlo o Pamelu Ovadje, doktorantku na spomínanej univerzite. Začalo sa to tým, keď jej kolegovia na onkológii pozorovali dramatické zlepšenie zdravotného stavu u pacientov, ktorí denne pili čaj z púpavového koreňa. Hneď na to začali vedci skúmať účinky čaju na pacientoch, hoci spočiatku boli pomerne skeptickí. Púpava predsa rastie skoro všade naokolo. Mysleli si preto, že ak by čaj z jej koreňa mal protirakovinové účinky, ľudia by to boli objavili už dávno.

Ako ďalej uvádza Pamela Ovadje:
„Počas doby, kedy na tomto projekte pracujeme, sme extrakt z púpavového koreňa aplikovali v laboratóriu na rôzne druhy ľudskej rakoviny. Pozorovali sme účinok na leukémiu (rakovinu krvi), rakovinu hrubého čreva, rakovinu pankreasu či na chronickú meylomonocytickú leukémiu. Extrakt z púpavového koreňa mal na všetky tieto typy rakovín pomerne silný účinok a to bez toho, aby nejako uškodil zdravým bunkám.“

Ako funguje púpavový koreň
Púpavový koreň (česky pampeliška) účinkuje na rakovinové bunky tým spôsobom, že v nich vyvoláva apoptózu, čiže programovú smrť poškodenej bunky. Inými slovami, rakovinové bunky spáchajú samovraždu, pričom nedôjde nijakým vedľajším nežiadúcim účinkom na bunky zdravé. Hoci výskum v tejto oblasti aj naďalej pokračuje, doterajšie výsledky ukazujú veľa potenciálu pri využití koreňa púpavy na liečbu onkologických ochorení.

Recept na čaj z koreňa púpavy

  • Na prípravu čaju budete potrebovať sušený alebo čerstvý koreň púpavy. Čerstvý koreň pokrájajte na menšie kúsky. U sušeného to nie je potrebné robiť, keďže je už zvyčajne pred sušením pokrájaný.
  • Do 2,5 až 3 dcl pohára vložte 2 čajové lyžičky sušeného alebo 4 čajové lyžičky čerstvého koreňa a zalejte ho vriacou vodou.
  • Pohár prekryte pokrievkou a nechajte lúhovať zhruba 10 až 15 minút. Následne čaj sceďte a môžete ho konzumovať.
  • Užívajte 1 až 3 takéto poháre čaju denne. Doba užívania nie je stanovená, berte ho podľa potreby až do vyliečenia alebo ústupu ochorenia.

Ak sa Vám tento článok páči, môžete ho komentovať, diskutovať a budeme radi, ak ho budete zdieľať pre svojich známych. Robíme to s ochotou hlavne pre vás, našich fanúšikov. Nezabudnite nás podporiť kliknutím na LIKE 🙂

 

You Might Also Like