Moje jahody boli malé a málo sladké a po odtrhnutí sa rýchlo kazili. Potom mi susedka poradila tieto triky a odvtedy vyzerajú ako z učebnice!

Sezóna jahôd sa rozbehne už čoskoro, no ešte stále máte dostatok času svoje jahôdky vylepšiť. Sladké, voňavé a krásne môžu byť len vďaka jednoduchému zlepšováku. Nekupujte jahody v obchodoch a nelámte palicu nad tými so záhrady len preto, že nevyzerajú ukážkovo. Aj tento problém má totiž riešenie!

Starý dobrý manganistan

Dôležitým bodom v starostlivosti o jahody skoro na jar – teda práve teraz – je zalievanie manganistanom draselným rozpusteným v horúcej vode. 250ml kvapaliny s manganistanom zahriatej na 60° C vylejte na každý jahodový kríček. Tento trik vám pomôže v boji proti škodcom, ale aj neduživosti jahôd. Jahody nebudú zakrpatené a takpovediac bez života. Namiesto toho sa vám urodia nádherné červené a sladké jahody, ktoré budú nielen voňať, ale aj chutiť.

Popol ako všeliek

Ak máte jahody, ktoré opakovane počas rodenia napáda nejaká choroba, vysporiadajte sa s týmto problémom na začiatku jari – teda teraz – a posypte jahody obyčajným popolom z dreva. Zničí škodcov aj choroby, ktoré jahody pravidelne napádajú. Popol môžete pokojne využívať aj ako prevenciu a posýpať ním kríčky aj počas kvitnutia, či na jeseň.

V tomto videu uvidíte, ako zabezpečiť jahodám perfektnú starostlivosť.

 

You Might Also Like