LEKÁRI VARUJÚ: Okamžite prestaňte jesť túto surovinu, inak vám hrozí v blízkej dobe smrť!

Toto je jed, ktorý konzumujeme každý deň! Mysleli ste si, že je pre naše zdravie najnebezpečnejšie nadmerná konzumácia soli alebo cukru? Nechajte sa vyviesť z omylu…

Ak ste si mysleli, že najväčším jedom v potravinách je soľ či cukor, vyvedieme vás z omylu! V skutočnosti existuje mnoho potravín nevhodných pre náš organizmus. Najnebezpečnejšia pridaná látka v potravinách je však niečo úplne iné!!!

Táto látka sa hojne vyskytuje v instantných polievkach – GLUTAMAN SODNÝ

Toto dochucovadlo, či už vo väčšom alebo menšom množstve, býva pridávané do rôznych jedál dennej spotreby. Jeho použitie je časté nielen v tradičných produktoch ako sú instantné polievky, sladkosti alebo mäso. Zároveň je častým dochucovadlom v reštauráciách. Jeho výskyt je skoro všade a vyhnúť sa mu je takmer nemožné.

Na prvý pohľad sa táto látka podobá konzistencii a farbe soli či cukru. Je to jednoduchý, biely, kryštalický prášok. Jeho roztok pripomína chuťou polievku. Pozitívum z hľadiska ekonomiky je, že môže byť pridaný do akéhokoľvek jedla.

Označenie tejto látky je E621

Jeho primárnou úlohou je zvýraznenie chuti a vône jedla. Aj vďaka tejto prísade o ktorej sme doteraz možno nevedeli, skonzumujeme oveľa viac jedla než by sme za iných okolností boli schopní zjesť.

Šokujúce štatistiky priniesli zarážajúce zistenia. V súčasnosti sa spotrebuje po celom svete viac ako 200 tisíc ton tohto prášku. Pre dospelého človeka je bežná dávka prijatie okolo 1,5g denne. U detí je to samozrejme menej, niečo okolo pol gramu na deň.
Predávkovanie E621 môže vyvolať závraty, migrénu, poruchy videnia, hormonálnu nerovnováhu, nevoľnosť, slabosť, závraty, bolesti na hrudníku a mnoho iných.

Veľká efektivita tejto nebezpečnej látky je v tom, že skvele chutí práve v potravinách z rýchleho občerstvenia a konzervovaných potravinách. Preto nás fast foody tak silno a pravidelne lákajú.

 

Gultaman robí jedlo chutným až natoľko, že v nás vyvoláva závislosť. Preto napríklad nedokážeme prestať jesť chipsy, čokolády, instantné polievky a tak ďalej. Pre výrobcov je používanie E621 mimoriadne prospešné. Znižuje náklady na výrobu a má vysoko účinný vplyv na predaj a spotrebu. Keďže sa pridáva do mnohých potravín, znižuje to rapídne ich kvalitu.

You Might Also Like