Koniec trápeniu s čistením hrncov. Naučíme vás trik, ako odstrániť pripáleniny aj z tých najšpinavší hrncov!

Aj vy poznáte ten nepríjemný pocit, keď sa doje jedlo a ostane po ňom len špinavý hrniec z ktorého zbytky nie a nie dostať? Verte mi, že nie ste jediná kto sa denne doma pasuje s nečistotou a v horšom prípade s pripáleninou na spodku a po bokoch vášho obľúbeného hrnca.

Už od dávnych čias ľudia museli čistiť po sebe riad a hľadali rôzne spôsoby, ako si túto nepohodlnú prácu čo najväčšmi uľahčiť. Takto vznikli prvé čistiace prostriedky. Nie každý však mal v minulosti na drahé chemické čističe, ktoré sľubovali zázraky. Ak prídete za vašou starou mamou s otázkou ohľadom čistenia riadu, jej odpoveď bude pozostávať z jednoduchých domácich receptov. My sme si dnes pre vás pripravili práve jeden z domácich, rokmi a skúsenosťami overených receptov.

Potrebujeme:


100g prášku do pečiva,
100g horčicového prášku,
5 l vody

Postup:

Najskôr si pripravíme misku, do ktorej vlejeme 5 l vody. Miska by mala mať dostatočnú veľkosť na to, aby sa do nej zmestila panvica alebo hrniec, ktorý chceme čistiť. Voda v miske by mala byť prevarená.

Do vody pridajte prášok do pečiva a horčicový prášok, premiešajte a nechajte povariť na pomalom ohni. Do tejto zmesi ponorte panvicu, ktorú chcete čistiť a nechajte ju tam 15-30 minút, podľa stupňa znečistenia. Zmes nechajte pôsobiť na nečistotu.

Po uplynulom čase vyberte panvicu z kvapaliny a očistite ju hubkou. Špina by mala ísť ľahko dolu.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like