Geniálne lenivé knedličky s tvarohom si zamilujete. Recept mojej tety, ktorý do dnešného dňa nikto nepoznal

Chceli by ste uvariť niečo dobré, ale nenapadá vás nič originálne? Všetky recepty na sladké pokrmy ste už vyskúšali a chceli by ste tak skúsiť niečo nové? Nie je problém, pretože dnes sme si pre vás pripravili recept na báječné lenivé knedle s tvarohom, ktoré si jednoducho zamilujete.

Recept je tak jednoduchý, že sa ho nemusí nikto báť. Dokonca aj kuchár úplný začiatočník ho zvládne. Sladké jedlá moc ľudí v obľube nemá, ale akonáhle ochutnajú tento pokrm, budú sa oblizovať. Na nič teda nečakajme a poďme sa tomu pozrieť trochu bližšie na zúbok.

Pirohy z Ukrajiny

Knedle, ktoré vám dnes predstavíme, vznikli pôvodne v Turecku. Neskôr sa stali jedným z najpopulárnejších ukrajinských pokrmov a začali sa tu nazývať pirohy. Postupne sa začali rozširovať do celého sveta, ale práve na Ukrajine došlo k ich najväčšiemu rozmachu. Môžeme ich poznať napríklad s višňami, zemiakmi, cesnakom, so syrom alebo s čímkoľvek, čo máte radi. Sú totiž úžasné s akoukoľvek náplňou.

Potrebné ingrediencie

Viete, ako uvariť správny piroh? Teraz sa to dozviete a naučíte sa recept na skvelé pirohy plnené tvarohom. Príprava receptu vám zaberie maximálne 45 minút, čo je úplne v pohode.

Budete potrebovať nasledujúce:

100 ml vody

250 až 300 g pšeničnej múky

30 g masla

2 vajcia

450 g tvarohu

štipku soli

cukor Sahara

 

Poďme sa pozrieť na postup.

Cesto a náplň

Rozpustite maslo v 100 ml vriacej vody. Rozbite vajcia a zmiešajte ho s preosiatou múkou a soľou. Túto zmes spojte s vriacou vodou a dobre premiešajte. Vzniknuté cesto dajte do plastového vrecka a nechajte ho odpočinúť na pol hodiny. Ďalej zmiešajte žĺtok s cukrom a tvarohom a pridajte potrebné vanilku. Pripravené cesto uváľajte do tenkej vrstvy a pridajte náplň a zrolujte. Rolku nakrájajte na malé kúsky. Varte je v hrnci po dobu 15 minút. Dajte na tanier a polejte rozpusteným tvarohom alebo obľúbenú sladkou omáčkou. Dobrú chuť.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like