Gazdinky zbystrite! Zabudnite na klasické chlebíčky. Napečte pre svojich hostí tieto slané koláčové jednohubky!

Keď vás čaká návšteva, tak chcete zaujať tým, že pre ňu pripravíte niečo výnimočné. To by jej malo nielen chutiť, ale malo by sa jednať aj o niečo zaujímavé. A to sa vám môže celkom jednoducho podariť, ak skúsite tieto slané koláčové jednohubky. Sú to skutočne malé koláčiky, kedy stačí jedno sústo a sú zjedené. Uvidíte, že zaujmú. A vy sa navyše nemusíte obávať toho, že by boli akokoľvek pracné. Áno to u tohto receptu hroziť nebude.

Čo budete potrebovať?

Unikátom chuti, ale aj vláčnosti je fakt, že sa nepoužíva až tak klasické cesto, keďže je v ňom jedna zaujímavá prísada v podobe kyslého mlieka. Práve to dodáva istotu famózneho výsledku.

400 g múky
250 ml kefíru
2 vajcia
1 lyžice kyslej smotany
1 lyžica cukru
1 lyžička soli
3 lyžice oleja
1 lyžička prášku do pečiva

Náplň:

100 g salámy
50 g syra
1 strúčik cesnaku

Postup:

Čo je na ňom potreba, to viete. A je jasné, že jeho nachystanie nebude nič zložité. Stačí len postupne zmiešať všetky suroviny do požadovanej hmoty, ktorá by sa nemala nijako výrazne lepiť. Keď je cesto hotové, hoďte cez neho kuchynskú utierku a potom ho nechajte zhruba 20 – 30 minút pri izbovej teplote odpočívať. Túto dobu vyplňte prípravou náplne.

Príprava náplne nie je nič zložité, pretože nastrúhate údeninu, nastrúhate syr, prelisujete cesnak, pridáte bylinky a všetko jednoducho premiešate na jednotnú hmotu.

Vykysnuté cesto vyvaľkajte, aby bolo všade rovnako vysoké. Teraz si vezmete najlepšie guľaté vykrajovadlo, pričom jedno bude menšie a druhé väčie . Urobíte rovnaký počet malých a rovnaký počet veľkých, ideálne okrúhlych tvarov. Potom vezmete ten menší a dáte na neho trochu samotnej náplne. Na tú položíte väčší kus cesta a tým, ako bude presahovať, jeho okraje spojíte so základňou, aby náplň nevytekala. A takto pokračujete pri všetkých ďalších, až nebudete mať žiadne cesto. Potom potrite rozšľahaným vajcom.

Na plech dajte papier na pečenie a poskladajte slané jednohubky jednu vedľa druhej. Keď je rúra predhriata na 180 stupňov, dajte do nej plech zhruba na 20 – 25 minút podľa farby, ktorú uvidíte. Keď je hotovo, vyberte a môžete ochutnať. Výsledok bude dokonalý, že áno?

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like