Domáce šťavnaté kuracie rezne v jemnej horčicovej marináde. Moje deti iné rezne už nechcú!

Existuje nespočetné množstvo marinád. Každý máme vychytanú tú svoju najobľúbenejšiu. Niekedy sa však stane, že nech marinujeme, ako marinujeme, nakoniec je všetka šťavnatosť a krehkosť mäsa preč. Dnes si ukážeme marinádu z horčice.

Horčica zaistí nielen netradičnú a báječnú chuť, ale tiež garantuje maximálnu šťavnatosť mäsa. Celá Vaša rodina si bude oblizovať prsty ešte dlho po obede.

INGREDIENCIE:

2 veľké kuracie prsia
vrchovatá lyžice horčice
4 polievkové lyžice hladkej múky
2 vajcia
4 polievkové lyžice mlieka
5 polievkových lyžíc strúhanky
soľ
korenie
olej na vyprážanie

POSTUP

Mäso rozdeľte na plátky a naklepeme.
Jednu stranu mäsa (alebo obe, záleží na vašej chuti) potrite horčicou.
Druhú stranu osoľte a okoreňte. Rozšľahajte vajcia spoločne s mliekom.

Teraz mäso obaľte. Najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Na panvici rozohrejte olej a v ňom mäso z oboch strán usmažte.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like