Červená repa má neuveriteľnú silu: Dokáže vyliečiť až 12 závažných ochorení!

Repa je zelenina používaná už od staroveku. Starovekí Rimania a Gréci ju používali pre jej zdravotné výhody a liečebné vlastnosti, ktoré táto zelenina má vďaka bohatému výživovému profilu. Červená repa je bohatá na zinok, horčík, jód, vápnik, sodík, prírodné dusitany, saponíny, chlór, rovnako ako betaín, čo je zriedkavá chemická zlúčenina. Chlór je zlúčenina s hypoalergénnymi vlastnosťami, ktorá pomáha vyčistiť žlčník, lymfatický systém a obličky pred toxínmi.

Bolo preukázané, že repa rieši početné ochorenia, ako je vysoký krvný tlak, anémia, problémy so štítnou žľazou, ateroskleróza, oslabený imunitný systém, cukrovka a poruchy spánku. Táto zelenina pomáha tak zlepšiť Vaše celkové zdravie bez vedľajších účinkov!

Prečo zaradiť červenú repu do svojho jedálnička?

1) Červená repa bojuje s oxidatívnym stresom a poškodeniami, ktoré spôsobujú voľné radikály. Za to sú zodpovedné hlavne látky ako betalainov a polyfenoly.

2) Posilňuje steny krvných ciev a kapilár, za čo vďačí vysokému obsahu vitamínov skupiny B.

3) Červená repa je bohatá na kyselinu listovú a draslík – chráni srdce, ďalej horčík posilňujúci kosti, fosfor a železo – zvyšujú produkciu energie a nakoniec jód, ktorý zaisťuje biosyntézu hormónov štítnej žľazy.

4) Vitamíny B12 a kyselina listová podporujú tvorbu červených krviniek.

5) Kyselina listová ďalej regeneruje a omladzuje telo tým, že stimuluje tvorbu nových buniek.

6) Betakyaniny v červenej repe majú silný protirakovinový účinok prostredníctvom utlmovanie množenia rakovinových buniek.

8) Vysoký obsah vlákniny podporuje dobré trávenie a vstrebávanie živín.

9) Červená repa urýchľuje metabolizmus. To je veľmi nápomocné hlavne pre ľudí snažiacich sa schudnúť, ale aj pre športovcov, ktorí potrebujú veľa dostupnej energie

10) Vstrebávanie vitamínu D z jedla je oveľa efektívnejšie za prítomnosti látok z červenej repy.

11) Červená repa sa ukázala ako účinná potravina pre prevenciu demencie a ostatných neurogeneratívních ochorení.

12) Červená repa obsahuje viac pektínu než jablko či mrkva. Pektín je v tele zodpovedný za viazanie a odplavovanie ťažkých kovov a rádioaktívnych látok.

Pektín tiež predchádza vzniku iných ochorení, zamedzuje šíreniu škodlivých baktérií v črevách a má tiež silné protirakovinové účinky, hlavne u leukémie.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like