Ak trpíte na pálenie záhy, tento domáci nápoj váš problém za krátky čas vyrieši

Pálenie záhy je zdravotný problém, pri ktorom kyslé žalúdočné šťavy prenikajú späť do pažeráka. Pretože na rozdiel od žalúdka steny pažeráka nie sú prispôsobené odolávať kyselinám, dochádza k dráždeniu slizníc a pálivým pocitom na hrudi.

Problémy klasických liekov na pálenie záhy

Klasické lieky na pálenie záhy nazývané antacidá síce pálenie na chvíľu zmiernia, ale ich užívanie prináša závažné riziká.

Po prvé, uvedené lieky neutralizujú žalúdočné kyseliny, tie sú však potrebné k tráveniu.

Nedostatočne strávená potrava potom spôsobuje, že telo nedokáže absorbovať životne dôležité látky ako sú bielkoviny či vitamíny.

Druhým problémom je, že obsahujú hliník, ktorý je pre telo škodlivý. Môžu tak viesť k osteomalácii, hliníkové toxicite a hypofosfatémii (poruchy kalciofosfátového metabolizmu).

A v neposlednom rade, antacidá často spôsobujú bolenie hlavy, zápchu, nadúvanie a mnohé iné zdravotné problémy.

Dnes vám preto prezradíme recept na jeden domáci nápoj, ktorý funguje rovnako dobre ako antacidá, ale nemá jej negatívne vedľajšie účinky.

Najprv si, ale povedzme o niekoľkých zmenách v životnom štýle, ktoré je potrebné urobiť pre zmiernenie pálenia záhy.

Nemali by ste jesť neskoro v noci, aby sa nestrávená strava nevracala späť do pažeráka. Je vhodné jesť nie veľká jedlá, ale radšej menšie porcie a častejšie.

Tiež sa odporúča dať si vyššie vankúš, kedy sa pomocou gravitácie budú držať šťavy v žalúdku.

Pomáha tiež schudnúť, vyhýbanie sa niektorým jedlám ako sú vyprážané, ťažko stráviteľné, alkohol, káva, čokoláda a mastné jedlá.

Recept na zmiernenie pálenia záhy

Okrem vyššie uvedených opatrení, ak chcete okamžite uľaviť od pálenia záhy, pomôže vám nasledujúci recept.

Budete k nemu potrebovať tieto suroviny:

  • 1 surový zemiak
  • 1 čerstvé jablko

Postup prípravy

1) Olúpte zemiak, umyte jablko a nastrúhajte ich na strúhadle.

2) Z oboch potravín za pomoci látky alebo gázy vytlačte šťavu. Pokiaľ máte doma odšťavovač, môžete ich namiesto strúhanie a vytláčanie priamo odsťaviť.

3) Šťavu zmiešajte dohromady.

Užívanie

Zmes šťavy z zemiaky a jablká pite 2 krát denne. Pije sa to však aspoň hodinu pred jedlom, nie po jedle, ako by ste si možno mysleli.

Pokračujte v pravidelnej dennej konzumácii tohto nápoja, až kým sa vám nezmierni prejavy pálenia záhy.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like