24 najlepších kuchárskych tajomstiev a trikov od známeho šéfkuchára Jamieho Oliviera

Renomovaný britský kuchár Jamie Olivier je virtuózom, majstrom vo svojom remesle. V kuchyni inšpiruje nielen ženy, ale aj mužov a pre jeho šikovné nápady ho miluje celý svet. Jamieho recepty sú chutné a zdravé a hlavne urobené s láskou. Pozrite si jeho najlepšie báječné kuchynské triky a zlepšováky.

 

TOP 24

*Ak chcete, aby boli korenené zemiaky v jedle chuťovo výraznejšie, nasekajte do nich bylinky až po tepelnom spracovaní.

*Pred smažením alebo pečením rýb, potrite mäso obyčajným rastlinným olejom. Môžete doň pridať cesnak. Rastlinný olej zaručuje chrumkavú kožku.

*Ak túžite po dokonalej bielkovej pene na koláč, ktorá bude držať aj po dvoch dňoch akoby sa práve dopiekla, nešľahajte ju len v miske, ale šľahajte ju nad parou a s dávkou cukru.

*Zmiešajte nasekaný šťavel a fenikel, pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a máte univerzálny prostriedok na riad, ktorý rozpustí aj tú najväčšiu špinu a mastnotu.

*Ak chcete, aby sa vám steaky opiekli dozlatista a mali chrumkavý povrch, pred hodením na oheň ich posypte múkou.

*Varené zemiaky na šalát režte ešte horúce.

*Ak chcete dať pečenému kurčaťu fantastickú, jemne údenú chuť, hoďte do pekáča kúsok slaninky. Mäso bude mäkšie, voňavejšie a aj chutnejšie.

*Pri príprave krabieho mäsa ho nezabudnite pred tepelnou úpravou vykúpať v grapefruitovom džúse.

*Chcete urobiť originálne rizoto? Pridajte do vody, v ktorej varíte ryžu, deci Vermuthu.

*Ak sú olivy, ktoré ste načali príliš slané, hoďte ich na 5 minút do misky s octom.

*Pred tým, ako hodíte ryby na rošt, aby sa grilovali, posoľte ho. Koža sa vám naň nenalepí a ryby zostanú aj vizuálne dokonale upečené.

*Aby vôňa smaženej cibule nenasiakla do celého bytu, predtým,  než ju hodíte na oheň ju osoľte.

*Ak máte príliš štipľavú čili papričku, odstráňte semienka a papriku poriadne prepláchnite v studenej vode.

*Pre aromatickejšiu a výraznejšiu chuť dusenej zeleniny, pridajte do nej lístky mäty.

*Pri grilovaní rýb používajte kúsok slaniny. Kožka aj mäso bude aromatickejšie.

*Ak chcete z citróna alebo z limetky vylisovať viac šťavy, opláchnite ich najprv teplou vodou a potom dlaňou pogúľajte po pracovnej doske. Dostanete raz toľko šťavy.

*Hríby nikdy nesoľte skôr, ako na konci varenia. Niektoré stvrdnú, iné zasa pustia príliš veľa šťavy.

*Repu varte vždy v osolenej vode, inak pustí nechutný puch.

*Ak chcete pri pečení kuraciny odstrániť prebytočný tuk, obaľte počas prvých 10 minút pečenia mäso do papiera na pečenie.

*K príprave mastnejšieho mäsa sa vynikajúco hodia sušené marhule. Absorbujú prebytočné pachy a tuk neostane žuvačkovitý.

*Ak chcete na koláči alebo dezerte zvýrazniť chuť pomaranča, použite ako polevu horkú čokoládu.

*Prebytočné kalórie a tuk z jedla odstránite pridaním ananásu.

*Predtým, než špagety zlomíte, zabaľte ich do utierky.

*Ak chcete pripraviť bezkonkurenčnú syrovú omáčku, pridajte do nej trochu mlieka a citrónovej kôry.

*Toto je len zlomok z tajomstiev svetoznámeho šéfkuchára, o ktoré sa rozhodol podeliť so svojimi fanúšikmi. Možno časom pustí na svetlo sveta ďalšie vychytávky. Zatiaľ sa však musíme uspokojiť s týmito a nielen to. Treba ich aj vyskúšať!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

 

You Might Also Like