12 faktov o mikrovlnkách, pre ktoré by ich mali navždy zakázať

Napriek tomu, že sa jedná o jeden za najužitočnejších spotrebičov v našich domácnostiach, je to aj jeden z najnebezpečnejších. 

Nové štúdie poskytujú stále viac dôkazov, že pohodlie, ktoré mikrovlnky ponúkajú, určite nestoja za to riziko.

Ako fungujú mikrovlnky?

Mikrovlny sú v podstate rovnaké elektromagnetické žiarenie, ako napríklad denné svetlo či rádiové vlny televízneho vysielania. Od seba sa líšia len frekvenciou. Mikrovlny ohrievajú jedlo tak, že v ňom rozkmitávajú molekuly vody.

Ich frekvencia je rovnaká ako rezonančná frekvencia vody. Preto sa v mikrovlnnej rúre zahreje voda (alebo jedlo, ktoré ju obsahuje), ale plastové nádoby zostávajú studené. Rezonančná frekvencia plastu je totiž iná ako molekúl vody.

Okrem ohrevu vody však mikrovlnky narušujú aj štruktúru veľkého množstva iných molekúl nachádzajúcich sa v potravinách.

Najväčší priamy problém mikrovlnných rúr

Jedným z najväčších problémov mikrovlniek je to, že z nich energia môže uniknúť do prostredia. Riziko je tak vysoké, že americký úrad pre kontrolu potravín a liekov FDA musela stanoviť limity povoleného úniku radiácie.

Unikajúce žiarenie z mikrovlnky môže spôsobiť katarakty (zahmlievanie očných šošoviek), deformácie nenarodeného plodu, rakovinu a ďalšie vážne ochorenia. Preto by ste sa nemali zdržiavať v jej blízkosti a už vôbec nikdy do nej nahliadnuť počas jej prevádzky.

Jediná cesta, ako kompletne eliminovať riziká žiarenie z mikrovlnky, je vôbec ju nepoužívať.

Jej efekt na vaše zdravie však nekončí pri uniknutom žiarení počas jej prevádzky. Mikrovlnka má závažné dôsledky aj na jedlo v nej pripravené. Takéto jedlo sa vyznačuje výrazným znížením svojich nutričných hodnôt.

Dôležité zistenia o nutričnom zložení jedla z mikrovlnky

Medzi najpodstatnejšie fakty týkajúce sa výživných látok potravín vystavených mikrovlnnému žiareniu patria nasledujúce:

  • Zníženie biologickej dostupnosti (schopnosti tela zužitkovať živiny, ako sú vitamíny skupiny B, vitamín C a E, esenciálne minerály a lipotropné látky).
  • Strata 60 až 90% hodnoty vitálneho energetického poľa všetkých testovaných potravín.
  • Zníženie metabolickej aktivity a integračných schopností alkaloidov (organických dusíkatých zlúčenín), glykozidov, galaktozidov a nitrozidov
  • Deštrukcia nutričnej ​​hodnoty nukleoproteínov v mäse.
  • Akcelerácia štrukturálnej dezintegrácie všetkého jedla.

12 efektov mikrovlnného žiarenia na človeka

Mikrovlnné žiarenie má samozrejme negatívne účinky nielen na jedlo, ale aj na človeka. Keď si nabudúce pôjdete v mikrovlnke uvariť alebo ohriať jedlo, spomeňte si na nižšie uvedených 12 najvýznamnejších vplyvov. Lepšie by ste možno urobili, ak by ste mikrovlnku vôbec nezapínali.

  1. Rozbitie „ľudského energetického poľa“ u tých, ktorí boli vystavení mikrovlnnému žiareniu počas toho, ako bola mikrovlnka zapnutá. Vedľajšie následky na toto energetické pole trvajú oveľa dlhšie, než je čas, ktorému ste boli tomuto žiareniu vystavení.
  1. Degenerácia medzibunkového napätia počas práce zariadenia. To sa týka hlavne krvi a lymfy.
  1. Degenerácia a destabilizácia externých energetických potenciálov pre využitie jedla v ľudskom metabolizme.
  1. Degenerácia a destabilizácie vnútorných bunkových membrán pri vylučovaní metabolických splodín do krvného obehu.
  1. Degenerácia a zlyhanie elektrických nervových impulzov v prednej časti mozgu zodpovedné za myslenia a vyššie mozgové funkcie.
  1. Degenerácia a zničenie elektrických nervových prepojení a strata symetria energetického poľa v neuroplexných nervových centrách v prednej i zadnej časti centrálneho a autonómneho nervového systému.
  1. Strata rovnováhy a narušenie bio-elektrickej sily nervových prepojení vzostupného retikulárního aktivačného systému (systém, ktorý kontroluje funkciu vedomia).
  1. Dlhodobá kumulovaná strata vitálnej energie u ľudí, zvierat a rastlín, ktoré sa nachádzali v okolí pracujúceho zariadenia generujúceho mikrovlnné žiarenie.
  1. Dlhotrvajúci reziduálne vplyv na magnetické „depozitmi“ nachádzajúce naprieč nervovým a lymfatickým systémom.
  1. Destabilizácie a narušenie tvorby hormónov a udržiavanie hormonálnej rovnováhy u mužov i žien.
  1. Viditeľne vyššie hladiny narušenie mozgových vlnových signálov alfa, theta a delta u osôb vystavených mikrovlnnému žiareniu.
    1. Kvôli narušeniu mozgových vĺn dochádza u ľudí permanentne vystavených žiareniu z mikrovlniek k negatívnym psychologickým efektom.

Tie zahŕňajú:

  • stratu pamäti
  • stratu schopnosti koncentrácie
  • Potlačenie emocionálneho prahu
  • spomalenie intelektových procesov
  • prerušovaný spánok

Tak ako? Ešte stále je vaša mikrovlnka na vašej kuchynskej linke namiesto kontajnera pred domom?

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like