10 vecí, ktoré majú skryté funkcie a ani ste o nich netušili. Zásuvku pod rúrou ma každý, ale nikto doteraz nevedel na čo je

Súčasťou nášho života sú aj predmety, nad ktorými sa nijako zvláštne nezamýšľame a neskúmame ich pôvod a skutočné využitie. Zhromaždili sme pre vás 10 vecí, pri ktorých odkryjeme ich naozajstný účel.

  1. Diamant na batohu

Pôvodne boli prúžky s otvormi v tvare diamantu alebo štvorca používané na turistických batohoch. Boli určené na laná a karabínky. Odkedy prišli o svoju funkciu, slúžia len ako obyčajná dekorácia batohu.

  1. Brmbolce na čiapkach

História týchto zábavných detailov na čiapkach siaha až do 18. storočia. Brmbolec sa prišil na čiapku francúzskeho námorníka, aby si nebúchali hlavy o nízke stropy na lodi. Neskôr sa brmbolec stal odlišujúcim znakom v armáde. Obyčajný vojak sa od dôstojníka líšil odlišnou farbou a tvarom brmbolca. Taktiež sa podľa tejto pomôcky vedelo, do akého pluku a vojska vojak patril.

  1. Puky na nohaviciach

Nad vyžehlením pukov na klasických nohaviciach by ste strávili zaručene nejednu mladosť. Paradoxom je, že tento trend vznikol po tom, čo po preprave nohavíc, bolo nemožné ich vyžehliť.

  1. Dierky v paličke na lízanka

Sú súčasťou technológie na výrobu lízaniek. Sú potrebné na to, aby sa sladkosť dokázala prilepiť na plastovú paličku.

  1. Krabičky s rezancami

Ak roztvoríte krabicu s ázijským rýchlym občerstvením, pretvorí sa na papier, z ktorého sa dá omnoho pohodlnejšie konzumovať jedlo.

  1. Bočné otvory na teniskách

Tieto dva zbytočné otvory majú taktiež svoju funkciu. Okrem extra vetrania, pomáhajú nohu lepšie upevniť. Hráči basketbalu si cez ne preväzujú šnúrky, aby sa im počas hry nevyzúvali.

  1. Otvory na uzáveroch

Kto ako dieťa nehrýzol guľôčkové pero? Niekedy sa môže nešťastne stať, že dieťa prehltne vrchnák, no vďaka malým otvorom sa pri uviaznutí v dýchacích cestách nezadusí.

  1. Číslo 57 na obale kečupu Heinz

Tajomné čísla nie sú len súčasťou reklamného sloganu. Ak sa vám kečup nedarí dostať z fľaše, niekoľko krát pobúchajte dlaňou po tomto čísle a bude to.

  1. Diera v naberačke na špagety

Týmto otvorom odmeriate štandardnú porciu špagiet pre jedného človeka.

10. priestor pod rúrou

Zvyčajne je tento priestor určený na skladovanie panvíc a plechov. Avšak, v skutočnosti slúži na ohrievanie. Niekedy je potrebné, aby bolo jedlo podávané pri správnej teplote – ani studené, ani príliš horúce. Kým sa vám niečo pripravuje v rúre, toto je miesto, kde si pripravený pokrm môžete odložiť a podávať ho spolu s celým chodom.
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!
zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like