10 perfektných funkcií v mikrovlnke o ktorých nikto pomaly nevie. Dokážu oveľa viac, než len ohrievať jedlo!

Bežne sa mikrovlnná rúra využíva len na ohrievanie jedla, no určite viete, že tam to nekončí. Predstavujeme vám 10 inovatívnych spôsobov, na čo všetko môžete mikrovlnku využiť.

  1. Rýchlo očistený cesnak

Surové strúčiky umiestnite do mikrovlnnej rúry na 15 sekúnd (plný výkon). Následne sa šupiek zbavíte ako mávnutím čarovného prútika.

  1. Zachráňte stvrdnutý chlieb
 Zabaľte ho do zľahka navlhčenej utierky a vložte k mikrovlnnej rúry na 20 sekúnd. Chlieb bude opäť mäkký bez toho, aby bol príliš vlažným.
  1. Rýchlo vytlačená šťava

Ovocie, ktoré sa chystáte použiť na šťavu, vložte do mikrovlnky len na 10 minút a poskytnú vám mnohonásobne viac tekutín.

  1. Orechy
 Vysypte si orechy do misky, pridajte k ním pár kvapiek olivového oleja a vložte do mikrovlnnej rúry po dobu 1 minúty. Orechy odhalia naplno svoju chuť a vôňu!
  1. Podrvený cukor

Občas sa stáva, že v cukre nájdu aj väčšie zlepené kúsky. Do pôvodného stavu to vrátite, ak cukor vložíte do mikovlnky na 25 sekúnd a prikryjete ho vlhkým uterákom.

  1. Nechajte cesto nabrať na objeme

Kysnuté cesto potrebuje niekoľko hodín, aby zväčšilo svoju veľkosť. Z tohto dôvodu sa dá mikrovlnná rúra použiť na urýchlenie tohto procesu. Pripravené cesto prikryte uterákom a dajte do mikrovlnky spolu s pohárom vody. Zapnite ju na 3 minúty pri nižšom výkone. Potom nechajte cesto odpočinúť 3 minúty a opäť zapnite mikrovlnku na 3 minúty a ďalších 6 minút mu nechajte na odpočinok. Týmto spôsobom zväčší svoj objem minimálne dvojnásobne.

  1. Očistenie zeleniny

Zelenina s tvrdou šupou (tekvica, baklažán či paradajky) vyčistite rýchlejšie, ak ich na niekoľko sekúnd dáte do mikrovlnnej rúry.

  1. Nakrájajte si cibuľu bez sĺz

Tento problém dokážete vyriešiť za 30 sekúnd! To je čas, na ktorý by ste mali vložiť cibuľu do mikrovlnky, ešte pred začatím rezania.

  1. Pripravte si chrumkavú slaninku

Dajte si na tanier papierovú utierku, položte na ňu plátky slaniny, prikryte ju druhou vrstvou papierovej utierky. Čas prípravy závisí od hrúbky rezov.

  1. Namočte strukoviny

Už si nemusíte noc pred varením namáčať fazuľu alebo hrach do vody. Postačí, keď ich vložíte do misky s vodou a vložíte na 10 minút do mikrovlnnej rúry s priemerným výkonom. Potom ju necháte odstáť po dobu 1 hodiny.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like