Zemiakové rožteky plnené syrom: Túto dobrotu som nedávno pripravila mojej rodine …

Tento recept je príkladom toho, že na prípravu skvelých jedál vám stačia aj obyčajné suroviny. Ak máte radi klasickú domácu kuchyňu, dnešný recept je pre vás ako stvorený. Famózne spojenie mäkkého a jemne chrumkavého zemiakového cesta so syrom zaručene lahodí vašim chuťovým bunkám a vaša rodina sa bude olizovať.

Budeme potrebovať:

200 g zemiakov

100 g hladkej múky (podľa potreby aj trošku viac)

soľ

3 polievkové lyžice strúhaného syra (Parmezán)

tvrdý syr na plnku (podľa chuti)

olej na vyprážanie

postup:

Najprv si pripravíme zemiaky, ktoré ošúpeme a uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Po uvarení scedíme všetku vodu a zemiaky roztlačíme na jemnú masu. Necháme ich vychladnúť až na izbovú teplotu aby sa nám s nimi lepšie pracovalo.

Potom k nim vysypeme hladkú múku s trochou soli a tiež pridáme nastrúhaný parmezán. Všetko dôkladne premiešame až vytvoríme jednotnú hmotu. Ak sa nám mäsa zdá riedka a nepracuje sa s ňou dobre, pridáme ešte menšie množstvo múky.

Potom si pripravíme pracovnú dosku, ktorú posypeme trochou múky a vyvaľkáme na nej cesto do tvaru kruhu. To následne krájame na pravidelné trojuholníky, podobne ako pizzu. Na koniec každého kúsku nasypeme trošku nastrúhaného tvrdého syra. Plátok zemiakového cesta potom zrolujeme.

Jednotlivé rožteky potom ukladáme na panvicu s rozohriatym olejom a smažíme pokiaľ nemajú zlatistú farbu. Syrové rožky následne ukladáme na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný olej.

You Might Also Like