Urobte si doma tento test syra. Spoznáte ako je kvalitný a či obsahuje čo by nemal

Už ste sa niekedy zamysleli nad tým, z čoho je syr, ktorý ste práve kúpili, vyrobený? Po prieskumoch trhov sa zistilo, že mnoho produktov obsahuje miesto kvalitných surovín, mliečne náhrady vrátane palmového oleja.

Tento olej je pre naše telo škodlivý, malý kúsok syra, v ktorom je olej obsiahnutý, dokáže prekročiť prirodzenú dennú dávku.

Následky pri konzumácii palmového oleja sú rôzne, ale určite nie pozitívne. Patrí medzi ne napríklad aj upchávanie ciev, čo môže viesť k poruchám pečene a pankreasu. Odborníci sa preto rozhodli zistiť, ktoré syry sú a ktoré naopak nie sú falzifikáty.

Ako taký syr rozpoznať?

Niektorí výrobcovia uvádzajú pravé zloženie syra priamo na obale. Je to síce chvályhodné, ale na druhú stranu je smutné, že sa takéto výrobky vôbec dostanú do obchodov.

Často sa stane, že máte jeden druh syra, ale niekoľko výrobcov či značiek. Ktorý si teda vybrať? Ktorým sa vyhnúť?

# 1 Lacné syry

Určite si nevyberajte len podľa ceny. Nepísaným pravidlom je, že čím je syr lacnejší, tým viac je nekvalitný a nezdravý.

Vždy je lepšie si za kvalitu priplatiť , ako by ste mali riskovať zdravotné problémy.

# Vákuovo balené syry

Syry, ktoré sú vákuovo balené, by ste mali obchádzať veľkým oblúkom . Vyberajte si vždy radšej syr, ktorý si viete ukrojiť z celého kusu. Aj tu buďte obozretní a všímajte si kôrku syra.

Nemali by sa tam nachádzať žiadne trhliny ani povlak. Pri kúpe takéhoto syra totiž riskujete, že si domov prinesiete nielen nekvalitný syr, ale spolu s ním aj baktérie.

# Syry talianskeho typu

Ak ste milovníci parmezánu či syra s názvom grana padano, mali by ste dbať na to, odkiaľ syr kupujete. Mali by ste poznať povesť výrobcu a samozrejme aj jeho cenu.

Ak si nie ste istí kvalitou zakúpeného syra, vyskúšajte tento jednoduchý test.

Preverte si kvalitu syra v pohodlí domova

Zo zakúpeného syra odkrojte plátok a nechajte ho na tanieri, pokiaľ sa neohreje na izbovú teplotu. Neskôr ľubovoľný roh syra ohnite.

Ak v ohybe nepraskol, znamená to, že syr je kvalitný. Pokiaľ sa ale syr v ohybe zlomil, značí to, že je nekvalitný a s najväčšou pravdepodobnosťou obsahuje veľké množstvo palmového oleja, sušeného mlieka a farbív.

Kvalita syra je veľmi dôležitá. Ovplyvňuje nielen chuť, ale aj celkový chuťový zážitok. Mali by ste byť preto pri výbere syra obozretní.

Vyskúšajte náš trik na určenie kvality, budete prekvapení koľkokrát ste kúpili syr, ktorý bol nekvalitný či nezdravý, alebo práve naopak, aké kvalitné syry kupujete.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like