Tvarohový koláčik – prešívaná deka

Suroviny

Cesto:

2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kr. cukru
1/2 hrnčeka rastlinného oleja
3 ks vajíčka
1 hrnček vlažnej vody
3 lyžice kakaa
1 bal. prášok do pečiva

Náplň:

500 g mäkký tvaroh
1 bal. vanilkový cukor
1 bal. vanilkový puding
400 ml mlieko
1 ks žĺtok

 

Postup

 

1. Pripravíme si cesto. Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny. Pridáme kakao, vlažnú vodu a olej. Nakoniec pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame.

2. Cesto si vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie alebo vystlanej papierom na pečenie.

3.Tvaroh s vanilkovým cukrom a žĺtkom vyšľaháme. Uvaríme vanilkový puding v mlieku, ktorý necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý zmiešame s rozšľahaným tvarohom. Pripravený krém si dáme do mikroténového sáčku a jednu hranu odstrihneme. Do cesta v pekáči robíme tvar mriežky.

4.Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 30 minút.

5.Vrch môžeme posypať práškovým cukrom. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like