Tento fantastický hrnčekový jahodový koláč budete mať hotový len za 7 minút …

Chvíle, kedy potrebujeme veľmi, ale naozaj veľmi rýchlo upiecť koláč, pretože má náhle prísť niekto neohlásený, poznáme naozaj všetci. Lenže pripraviť na stôl niečo, čo bude hotové skutočne rýchlo a nebudú to len obyčajné chlebíčky, je ťažký oriešok. My však máme recept, ktorý vás ušetrí čas a stres z neohlásených návštev.

 

Na tento lahodný a rýchly hrnčekový koláčik budeme potrebovať iba niekoľko základných ingrediencií a jahody. Ak ich nemáte, vyskúšajte ho niekedy i s kompótovým ovocím, ktoré sa doma nájdete vždy. Recept s jahodami je však zaručene najchutnejší.


Ingrediencie:

1ks bieleho jogurtu

2 šálky múky

½ šálky práškového cukru

½ šálky oleja

1 balíček vanilkového cukru

2 vajcia

1 balíček prášku do pečiva

50g mliečnej čokolády

2 šálky jahôd

 

Postup prípravy:

Základnou pomôckou pri tomto recepte je šálka s objemom cca 200-250ml. Ak budete používať väčšiu šálku, aj váš koláč bude jednoducho trochu väčší.

Zmiešajte polovicu šálky jogurtu s cukrom, vanilkovým cukrom a vajíčkami. Vymiešajte do hladka a potom pridajte zvyšné množstvo jogurtu.

 

 

Opäť vymiešajte a pridajte múku a prášok do pečiva. Všetko spolu mixujte približne 1 minútu.

 

 

Nasekajte si mliečnu čokoládu na malé kúsky, alebo si ju nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Lyžicou premiešajte s cestom tak, aby sa v ňom rovnomerne rozložila.

 

 

Rúru si predohrejte na 180 stupňov a pekáč si vymastíme maslom a vysypte múkou.

Vylejte cesto na pekáč a rovnomerne rozotrite. Keď je cesto rovné, opatrne naň naukladáme jahody. Najlepšie je, keď si ich rozrežete na polovicu, ale ak máte vlastné domáce jahody, ktoré sú menšie, môžete ich dať na cesto aj celé.

 

 

Vložte do rúry a pečte asi pol hodiny. Cesto zvnútra skúšajte špáradlom. Počkajte kým koláč vychladne a podávajte so šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!

You Might Also Like