Svokra rozrezala 2 plastové fľaše a naplnila ich. Nakoniec si všetci oblizovali prsty

Ani vy si neviete predstaviť svoj život bez lahodných dezertov? Vylepšite si deň a pripravte si najslávnejší dezert na svete – tiramisu, trochu v inej podobe. Dozviete sa niekoľko tajomstiev, ktoré vám pomôžu ušetriť čas aj peniaze. Len si predstavte, ako sa vám topí v ústach …

Ingrediencie:

250 g mascarpone  
50 g cukru
250ml smotany
1-2 balíčky piškót na tiramisu (záleží na veľkosti fliaš)
200g konzervovaných alebo mrazených višní (môžu to byť aj maliny alebo jahody)
200ml čerstvo uvarenej kávy
500g mliečnej čokolády

 

 

Postup:

Ak nemáte doma mascarpone, tu je alternatíva: 150-200g plnotučného tvarohu, 50ml smotany, 2 vajcia a 50g práškového cukru. Najprv si samostatne rozšľahajte tvaroh, v druhej miske žĺtky s polovicou práškového cukru, v ďalšej bielky s druhou polovicou cukru a v poslednej šľahačku. Všetky ingrediencie nakoniec zmiešajte dohromady tak, aby sa vám vytvorila homogénna hmota.

 

Oddeľte žĺtky od bielkov a pridajte ich spolu s cukrom do mascarpone. Všetko dobre premiešajte.

 

Teraz si vyšľaháme bielka so šľahačkovou smotanou.

 

Zmiešajte obe zmesi dohromady a krém na tiramisu je hotový.

 

Vezmite si 2 plastové fľaše, ktoré sú dobre umyté a odrežte / odstrihnite z nich úzku časť tak, aby vyzerali ako poháre. Z každej fľaše odrežte časť steny.

 

Teraz si ich prepojte tak ako to je uvedené na obrázku.

 

Vyplňte formu polovicou pripraveného krému. Len ho nevyjedzte ešte skôr než to bude hotové!

 

Do stredu si poukladáme bobuľovité ovocie.

 

Piškóty si ponorte do kávy a položte ich na ovocie.

 

Pridajte zostávajúci krém, ovocie okolo okrajov a vrch vyložte opäť namočenými piškótami.

Dezert vložte na 3 hodiny do chladničky, aby sa ingrediencie prepojili, nasiakli a stuhli. Potom ho jednoducho vyberte z formy – stačí oddeliť fľaše!

 

Roztavte si čokoládu vo vodnom kúpeli a polejte ňou dezert.

 

Ozdobte zvyšným ovocím.

 

Dobrú chuť!
Buďte si istý, že koláč bude nadýchaný, jemný a lahodný. Bude ťažké zostať len pri jednom kúsku!

 

You Might Also Like