Stáva sa Vám často, že prídete unavená domov po celom dni z práce a ihneď si idete stúpnuť k platni? Potom je tento článok práve pre Vás! Domáce polotovary sú totiž budúcnosťou každej rodiny!

Podľa štatistického výskumu moderné ženy pracujú 7-8 hodín denne a potom sa vracajú domov, kde sa venujú vedeniu domácnosti ďalšie 3-4 hodiny. Cez víkendy potom trávia ešte viac času na domácich prácach.

Ale počas rokov strávených v režime „work-home-work“, kedy nie je ani čas na osobné záležitosti alebo koníčky, prichádzajú na rad polotovary. Vráťte tenisky na svoje miesto a nepokúšajte sa zavrieť článok! Jedná sa o semifinančné domáce varenie. Ak si totiž cez víkend vyčleníte voľný čas a pripravíte si a zamrazíte domáce polotovary, vo všedné dni už ich len musíte vybrať z mrazničky a priviesť behom pár minút do požadovaného stavu. Ušetríte si tak v týždni nielen čas, ale aj námahu!

Táto prax má veľa výhod. Okrem vyššie spomenutých úspor času tiež výrazne zlepšuje rodinný rozpočet a vždy budete mať istotu, že je jedlo na stole pripravené výhradne z prírodných čerstvých prísad bez škodlivín.

Príprava domácich polotovarov

Takže, v sobotu je potrebné sa naplniť nadšením, trpezlivosťou a súčasne plastovými obalmi a balíčkami so zipsom. Pripravte sa na to, že síce budete tráviť pol dňa v kuchyni, ale počas nasledujúcich pracovných dní nebudete musieť dlho stáť pri sporáku a rodina bude zároveň jesť chutné a pestré pokrmy!

  1. Karbanátky sú jednoznačne najjednoduchším pokrmom, ktorý efektívne slúži na budúce použitie. Môžete použiť akýkoľvek recept na fašírky. Hovädzie, kuracie, rybie alebo vegetariánske – je to len na Vás. Pokiaľ chcete niečo zvláštne, mäsové guľky vždy pomôžu!

Jedným z najchutnejších domácich polotovarov sú aj plnené papriky . Rýchlo pripravené (môžete použiť rovnaké mleté mäso ako u mäsových guliek), dokonale zachovajú tvar, aj keď sa zamrazia.

Výborným nápadom je aj omáčka na cestoviny Bolognese . Najprv si osmažte na olivovom oleji nakrájanú cibuľu a strúhanú mrkvu, pridajte mleté mäso, soľ, korenie a smažte až do sfarbenia. Pridajte nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, cesnak, oregano a bazalku.

Dobrý kurací vývar je základom takmer každej dobrej kuchyne. Ako dlho trvá varenie? Dlho, avšak s trikom zamrazenia už tento problém nemusíte riešiť.

Kuracie mäso z vývaru  oddeleného od kostí je dokonalé zamraziť. Potom sa dá použiť na šaláty či do hubovej praženice.

Ešte je dobré spomenúť domáce polotovary vyrobené z cesta : žemľové a zemiakové knedle, tvarohové koláče, palacinky …

Samozrejme, že otázka úsporu času možno vyriešiť aj inak, napríklad objednávkou jedla domov, návštevou reštaurácie či studeným rýchlym pokrmom. Myšlienka na domáce polotovary je ale jedna z najlepších pre výživné, teplé a pestré rodinné jedlo.

You Might Also Like