Šošovicová polievka s kurkumou. Ochráni vás pred cukrovkou, demenciou a rakovinou

Zima môže byť vaše obľúbené ročné obdobie, pretože prináša sneh, prázdniny, vianoce, radosť, teplé nápoje a lahodné jedlá. Avšak, tiež sebou nesie nedostatok vitamínu D, chlad, ľad a rad prechladnutia či ďalších chorôb. Avšak nasledujúci recept na polievku vás ochráni pred nepriaznivými vplyvmi.

Polievka je z kurkumy, jablká a šošovice. Všetky tieto suroviny sú bohaté na živiny a majú prospešné liečivé vlastnosti. Kurkuma je protizápalová a pomáha tak bojovať s radom chorôb a zároveň zmierňuje zdravotné problémy vrátane:

  • alergie
  • kardiovaskulárne choroby
  • bronchitída
  • astma
  • depresie
  • únava
  • svrab
  • cukrovka
  • obezita
  • metabolické ochorenia
  • Alzehimerova choroba
  • roztrúsená skleróza
  • rakovina

Stres je hlavnou príčinou zápalu, a bohužiaľ, my všetci sme mu vystavení na dennej báze. Stres vedie k rôznym chorobám a my sa každý deň musíme vysporiadať s úzkosťou a napätím. Avšak, kurkuma je prírodný prostriedok, ktorý vám pomôže bojovať proti všetkým týmto chorobám a príznakom.

Jablká sú tiež veľmi zdravé plody, okrem toho, že skvele chutia a hodia sa do dezertov. Sú bohaté na antioxidanty, ktoré majú pozitívny vplyv na:

  • cukrovku
  • problémy s kosťami
  • Alzheimerovou chorobu
  • obezitu
  • rakovinu
  • kardiovaskulárne choroby
  • astma
  • gastrointestinálne problémy

Šošovica je tiež veľmi zdravá a silný antioxidant s protizápalovými vlastnosťami. Pomôže vám pri:

  • zápalovom ochorení čriev
  • rakovine hrubého čreva
  • cholesterolu
  • vysokému tlaku
  • osteoporóze

Šošovica obsahuje vysoké množstvo bielkovín, železa a horčíka. Napríklad červená šošovica má celkovo najvyššie nutričné ​​hodnoty, než ostatné odrody.

Recept na polievku so šošovicou, kurkumou a kokosovým mliekom

Čo budete potrebovať:

  • 1 čajová lžička kurkumy v prášku
  • 1 ½ šálky kokosového mlieka
  • 2 nastrúhané jablká
  • 2 šálky červenej šošovice
  • 1 čajová lyžičky kokosového oleja
  • 1 čajová lyžička rasce
  • 1 cibuľa nakrájaná najemno
  • 1 ½ lyžičky škorice
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2-3 šálky horúcej vody

Opláchnite červenú šošovicu v studenej vode. Nechajte ju odkvapkať a rozpustite kokosový olej v hrnci a osmažte cibuľku, až zmäkne a zozlatne. Ďalej pridajte kurkumu a jablko. Povarte približne 2 minúty. Premiešajte zmes a pridajte vodu s šošovkou. Nechajte variť zmes zhruba 15 minút. Prikryte pokrievkou a nechajte podusiť.

Následne pridajte kokosové mlieko, korenie a poduste všetko do tej doby, než šošovica zmäkne. Pridajte šálku vody, ak nemáte radi hustú polievku. Nechajte všetko variť po dobu 2 hodín. Následne podávajte polievku s tekvicovými semienkami a kokosovými hoblinami.
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like