Pečené baby karotky s cesnakom a parmezánom za 30 minút

Ochutnajte jednoduchú a rýchlu prílohu v podobe pečených karotiek so strúhaným parmezánom a cesnakom. Skvele sa hodí k mäsu, najmä steakom ale možno si ju dať len tak, ako diétny obed.🙂

  • Doba prípravy: 30 minút
  • Porcie: 8

Ingrediencie

  • 4-5 hrnčekov baby karotiek
  • 1/4 hrnčeka olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, drvené
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu
  • 1 až 2 lyžice strúhanky (voliteľné)
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • nasekaný petržlen (voliteľné)

Postup

  1. Predohrejte rúru na 200 ° C. Plech vyložte papierom na pečenie a ľahko namažte olejom.
  2. Do misy vlejte olivový olej a pridajte cesnak, strúhanku, parmezán, soľ a korenie.
  3. pridajte karotky a dobre všetko premiešajte. Zmes potom rozprestrite na plech.
  4. Pečte približne 20 až 25 minút alebo domäkka. V polovici času pečenia premiešajte.
  5. Vyberte z rúry a ihneď servírujte. Podľa chuti posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

zdroj : http://www.iheartnaptime.net/roasted-parmesan-carrots/print/

You Might Also Like