Len 40 g tejto lepkavej zmesi denne a lekárov už nebudete potrebovať!

Už ako deti sme sa hrávali v lese a neraz sa nám stalo, že ruky po dotyku so stromom boli lepkavé. Nevedeli sme, či je to škodlivé alebo nie a po ochutnaní to malo kyslastú chuť. Neskôr sme zistili, že sa jedná o živicu, ktorou sa stromy chránia pri poškodení kmeňa. Najskôr je živica tekutá potom sa zmení na rôsolovitú zmes a stvrdne.

Zaschnutá šťava čerešňového a marhuľového stromu sa využíva aj v medicíne. Obsahuje v sebe galaktoózu a arabinózu. Vďaka týmto látkam sa môže použiť pri liečbe zápalu žalúdka a črevnej sliznice.

Aj samotné zvieratá vedia o všetkých liečivých vlastnostiach tejto lepkavej zmesi. Zajace to ohlodávajú a vtáky do toho ďobú. Včely zbierajú čerstvú živicu – je súčasťou propolisu. Losy majú vo zvyku obtierať sa o stromy, aby si vyliečili malé rany. Začínam mať pocit, že s pomocou živice môžete aj schudnúť. O tom však neskôr.

Vlastnosti živice

  1. Normalizuje funkciu štítnej žľazy
  2. Čistí cievy
  3. Posilňuje kardiovaskulárny systém
  4. Priaznivo pôsobí na gastrointestinálny trakt
  5. Zvyšuje imunitu
  6. Lieči pečeň a pankreas

Pravidelné používanie živice normalizuje kyslosť žalúdka. Ak je kyslosť zvýšená, často nás páli záha, hrudník, máme záchvaty bolesti v bruchu na pravej strane. Živica upokojuje žalúdok a zbavuje nás patologických príznakov.

Predstavuje silnú prevenciu a liečbu žalúdka a čriev. Prírodná živica pomáha čistiť črevá, eliminuje toxíny, nastaví správnu činnosť tráviaceho traktu, čo vyústi do straty nadmernej váhy.

Pomáha telu vstrebať čo najviac živín z potravy. Ľudia sa používaním živice zbavujú chronických ochorení a obezity – zlyhanie orgánov spôsobené nedostatkom určitých vitamínov a stopových prvkov.

Príznaky nedostatku živice

  1. Poruchy vyprázdňovania, hemoroidy
  2. Častá otrava jedlom a žalúdočná nevoľnosť
  3. Kožné problémy
  4. Oslabený imunitný systém, časté infekcie
  5. Chronická únava

Odporúčaná denná dávka živice sa pohybuje na 40 g u dospelého človeka a 25 g pre dieťa. Ide len o približné množstvo a určuje sa na základe váhy človeka. Ani v tomto prípade to netreba preháňať, pretože prebytok živice môže spôsobiť nadúvanie, koliku či avitaminózu.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like