Jednoduchá medová torta: Tento recept mi ​​poradila moja svokra, ktorá ho pripravuje už 20 rokov …

Nemáte čas nazvyš kvôli práci, deťom, či domácnosti? Tento recept je pre vás ako stvorený! Chutná torta Svetlana je rýchla a jednoduchá, navyše pripravená zo surovín, ktoré máte iste doma. Samotnou prípravou cesta a náplne nestrávite veľa času, čo je výhodou, ak chcete pripraviť expresný dezert .

Tento recept nevyžaduje veľa úsilia, žiadne špeciálne zručnosti, ale aj tak vie svojou chuťou každého uchvátiť. Torta, ktorý nielen skvele chutí ale aj vyzerá, sa určite zaradí medzi vaše obľúbené recepty. Ozvláštnite typickú tortu zámenou korpusu za placky podobné palacinkám, ktoré v spojení s jemným domácim pudingovým krémom vykúzli naozajstné nebíčko v papuľke. Vyskúšajte si ju pripraviť a vaša rodina bude žiadať o ďalší kúsok navyše. Skvelý tip na nedeľný dezert alebo na sladkú maškrtu ku kávičke.

 

Budeme potrebovať:

3 a 1/4 hrnčeka hladkej múky

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

750 ml mlieka

1 a 1/2 hrnčeka cukru

vanilková aróma (podľa chuti)

400 g kondenzovaného mlieka

1 čajová lyžička octu

200 g masla

2 vajíčka

 

Postup:

Torta sa skladá z placiek podobných palacinkám, ktoré nahrádzajú pečený korpus. Cesto na tieto placky vytvoríme zmiešaním 3 hrnčekov múky, kondenzovaného mlieka, octu a nakoniec pridáme jedlú sódu, vďaka čomu je cesto nádherne nadýchané. Všetky suroviny dôkladne vymiešame rukami až vytvoríme pevné ale pružné cesto. S cestom pracujeme na pracovnej doske jemne posypanej múkou.

 

 

Toto cesto potom rozdelíme na 8 rovnakých častí. Rozohrejeme si panvicu a z jednotlivých častí cesta vyvaľkáme kruh s priemerom panvy. Cesto potom kladieme na horúcu panvicu a pečieme z každej strany na sucho približne jednu minútu. Suchšie časti na každej „palacinke“ odstráňte nožom ale nevyhadzujte! Tieto omrvinky použijete na posypanie a ozdobenie torty. Panvicu po pečení každej placky pretrite, aby na nej nezostávala pripálená múka.

 

Na prípravu krému použijeme zvyšok múky (štvrť hrnčeka), ktorú zmiešame s cukrom. Vajíčka vymiešame v mlieku a pridáme k múke. Potom pridáme vanilku. Túto zmes miešame v hrnci na miernom plameni (radšej menší ako silný plameň). Postupne nám bude tuhnúť na hustejší puding.

Krém po zhustnutí zložíme zo sporáka a ihneď pridáme maslo. Dôkladne premiešame.

Jednotlivé teplé placky natierame vrstvou krému a kladieme postupne na seba, čím vytvárame poschodia. na záver si trochu krému necháme a natrieme ním celú tortu, ktorú potom posypeme odloženými omrvinky z pečenia.

Tortu môžete konzumovať takmer okamžite. Ak však máte radi „mokré“ cesto, tortu nechajte odstáť aspoň hodinku.

Torta je hotová a my vám prajeme dobrú chuť!

You Might Also Like