Hrnečkový vanilkový koláč s jablkami hotový už za 30 minút s vláčnou a nadýchanou chuťou!

Máte tiež v obľube jednoduché múčniky, s ktorými sa nemusíte dlho zaoberať? Potom Vás jednoznačne poteší dnešný recept. Liata buchta s jablkami a čerešňami je krásne vláčna a nadýchaná. Vydrží dlho v čerstvom stave a ani druhý deň nie je tvrdá. Chutí proste dokonale!

Potešte svojich blízkych a pustite sa do prípravy – bude Vám stačí iba 30 minút Vášho času! 

 

INGREDIENCIE

  • 4-5 stredne veľkých jabĺk
  • 180 g cukru
  • 1 hrnček bieleho jogurtu
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky
  • Čerešne (podľa chuti)
  • vanilkový cukor

POSTUP

  1. Vymiešame vajíčka s cukrom. Pridáme múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a jogurt. Vymiešame hladké cesto.
  2. Nalejte polovicu cesta do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Umyte a nechajte odkvapkať vykôstkované čerešne.
  3. Jablká ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na tenké plátky. Jablká a čerešne poukladajte na polovicu cesta.
  4. Zasypte cukrom, či chcete. Prelejte zvyškom cesta. Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte po dobu 30-40 minút.

 

Zdieľajte tento super recept na lahodný vanilkový koláč z hrnčeka  aj s vašimi priateľmi! Určite sa tiež pochutnajú!

zdroj: bidista.com

You Might Also Like