Fitness pečené cuketové chipsy s minimom oleja

Upečte si chrumkavé chipsy len s troškou oleja a štipkou soli – a z cukety :). Môže sa to zdať zvláštne, ale po vyskúšaní receptu sme si ich obľúbili viac, než klasické zemiakové. A rozhodne sú tiež o kvapku zdravšie.

  • Čas prípravy: 1 h

Ingrediencie

  • 1 stredná cuketa
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky sušenej cibule
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky

Postup

Krok 1

Predohrejte rúru na 220 ° C. Dva plechy vyložte papierom na pečenie. Cuketu umyte, očistite a nakrájajte na veľmi tenké plátky.

Krok 2

Vo veľkej mise zmiešajte olej, soľ, korenie, cibuľu a papriku. Premiešajte, pridajte kolieska cukety a zmiešajte všetko tak, aby sa ideálne každé koliesko obalilo zmesí.

Krok 3

Okorenená kolieska cukety položte na pripravený plech tak, aby sa nijako neprekrývali.

Krok 4

Pečte približne 8 až 10 minút. Potom cuketu vyberte a nechajte rúru vychladnúť na priližne 90 – 100 ° C. Vráťte cuketu do rúry a pečte ďalších 20 až 40 minút alebo kým nie je chrumkavá. Vyberte z rúry, nechajte vychladnúť a potom podávajte.

zdroj : http://www.lanascooking.com/zucchini-chips/

 

You Might Also Like