Fantastické kapustové rezne: Okamžite sa stanú vašim najobľúbenejším jedlom.

Jedli ste už niekedy kapustové rezne? Ak nie, potom ani netušíte, o čo všetko ste prišli. My vám však práve teraz ponúkame šancu napraviť to. Pripravte si fantastické kapustové rezne spolu s nami.

Klasický rezeň je plátok bravčového, kuracieho, hovädzieho alebo aj teľacieho mäsa vypražený v cestíčku, alebo strúhankou. Kto to kedy videl, aby sa smažila zelenina? A ešte k tomu kapusta! Tak teda videli to už mnohí a všetkým to chutilo. Žiadna tepelne spracovaná zelenina nechutí lepšie, než kapusta v zlatistom obale.

Budeme potrebovať:

1kg kapusta

3 vajíčka

50g strúhanky

soľ podľa chuti

slnečnicový olej

korenie podľa chuti

 

Postup prípravy:

Kapustu si nakrájame na polmesiačiky, ako to vidíme na obrázku. Predstavte si, že krájate na mesiačiky napríklad pomaranč. Takto nakrájanú kapustu dáme vyvariť do slanej vody, aby jemne zmäkla. Keď sme kapustu vyvarili, preložíme ju do sitka, aby z nej dôkladne stiekla voda.

 

Rozšľaháme si vajcia, pridáme do nich soľ a korenie. Strúhanku si vysypeme do inej nádoby. Teraz striedavo namáčame kapustu do korenených vajec a strúhanky. Pripravujte kapustu v trojobale, bude to veľmi chutné a chrumkavé.

Smažíme do zlatista z oboch strán a podávame napríklad s pečenými zemiačikmi a smotanovo cesnakovým dipom.

You Might Also Like