Chystáte sa na dovolenku? Toto je tajomstvo systému „all inclusive“. Šéfkuchár nám povedal, ako to funguje

Plánujeme dovolenku, snažíme sa vziať do úvahy všetky výhody a nevýhody hotela, v ktorých chceme zostať. Už dlhšiu dobu je systém all-inclusive veľmi obľúbený medzi rekreantmi. Rezervácia hotela, mnohí ani neberú do úvahy iné možnosti stravovania, pretože tento systém je tak pohodlný.

Môžete bezpečne odpočívať, bez toho, aby ste mysleli na to, čo budete variť, pretože máte na výber veľký výber rôznych jedál. Ale, bohužiaľ, v skutočnosti nie je všetko tak ružové, ako si predstavujeme.

Chceme s vami zdieľať úprimné priznania šéfkuchára jedného z rezortných hotelov, ktoré ponúkajú dovolenkárom komplexný systém „all-inclusive. Varovanie – znamená ozbrojenie!

Šokujúce fakty o systéme „all-inclusive“

Kuchár pripúšťa, že namiesto červeného mäsa sa v hoteloch podáva morčacie mäso. Po spracovaní tieto dva druhy mäsa vyzerajú takmer totožne. Ešte ťažšie si všimnúť náhradu, potom, čo mäso je zohrievané a zalievané rôznymi omáčkami. Nie každý gurmán je schopný rozlíšiť marinovanú morku od hovädzieho mäsa.

Myslíte si, že sa môžete hýčkať pstruhom? Zabudnite, namiesto červených rýb vám bude podávané dobre spracované žraločie mäso. Zneužívanie chuťových pohárov je oveľa jednoduchšie, než si dokážete predstaviť. Žraločie mäso je jednoducho varené v slanej vode a nemôžete pocítiť rozdiel.

Pohovorme si o čerstvosti mäsa. Čo si myslíte, kam ide mäso, ktoré hoteloví hostia nezjedli? Je varené v obrovských množstvách a vyhadzovanie toľkého dobra je skutočným hriechom. Mäso je dobre umyté z predchádzajúcej omáčky a podávané pod čerstvou omáčkou.

Jediné, čo hotely neľutujú, tak to sú zemiaky. Jedlá z tohto produktu sú pomerne vysoko kalorické a nimi sa veľmi ľahko nasýti.

Budete prekvapení, ale v mäsovej predajni v kuchyni prakticky nenájdete žiadny odpad, pretože kuchári používajú všetko. To znamená, že tie časti, ktoré nikdy nepoužívame pri varení, sú skvelé na prípravu fašírok. Preto je lepšie vybrať len celé kusy mäsa.

Šaláty s majonézou, sa nikdy nepovažovali za zdravé jedlo, ale v hoteloch v tomto formáte je lepšie ich úplne obísť. V kuchyniach, kde sú potraviny varené v takých veľkých množstvách, s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú spĺňať všetky zdravotné štandardy a v majonéze sa baktérie množia oveľa rýchlejšie.

Čo môžem urobiť, aby som sa chránila v stredisku? Stačí si vybrať jedlá, ktoré pripravuje šéfkuchár pred tvojimi očami. Samozrejme, budete musieť trochu počkať a zostať v rade, ale budete si istá, že vaše jedlo je vyrobené z čerstvých produktov a nie je varené s baktériami.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like