11 dômyselných trikov, ktoré z vás spravia kulinárskeho Boha

Ako na to, aby vás cibuľa „nerozplakala“? Nebaví vás zdĺhavé šúpanie zemiakov či vajec? Alebo ako si pripraviť rýchlo a jednoducho obľúbené pochúťky?

Fobl pre vás zhromaždil 11 skvelých kulinárskych tajomstiev. Nech sa páči:

Jogurtové „kvapky“

Jogurtové kvapky sú chutné a čo je dôležitejšie, sú aj zdravou desiatou, obzvlášť milovanou medzi deťmi. Návod je skutočne jednoduchý: vložte jogurt do plastového vrecka alebo cukrárenskej striekačky a dávkujte ich na papier na pečenie. Následne ich vložte na hodinu do mrazničky a hotovo!

Krájajte cibuľu bez sĺz

Cibuľu bez problémov nakrájate tak, že ju pred samotným krájaním vložíte na 15 minút do mrazničky. Jednoduché, však?

Ako jednoducho očistiť vajcia

Uvarené vajíčka očistíte jednoducho tak, ak k ním do hrnca priložíte aj plátok citróna. Mimochodom, rovnaký efekt má aj sóda bikarbóna.

Ako piecť v prípade, že vám došli vajcia

Ak sa chystáte piecť koláčiky či iné pečivo, no zrazu zistíte, že vám došli vajíčka, môžete použiť banány a to: 1 vajce = 1/2 banán. Chuť bude rovnako dobrá.

Vynikajúca káva

Tento trik skutočne ocenia všetci milovníci kávy aj tí, ktorí sa jednoducho nemôžu prebudiť bez šálky čerstvo uvareného espressa v dopoludňajších hodinách. Pridajte štipku soli a škorice do mletej kávy pred varením. Soľ pomáha zbaviť horkosti a škorica dodáva úžasnú chuť.

Ako rozdeliť jablko na polovicu bez noža

Ak máte dvoch jedákov, no len jedno jabĺčko, je tu jednoduchý spôsob, ako ho rozdeliť na dve polovice:

  • odstráňte stopku
  • vezmite jablko do rúk a začnite otáčať, kým nenájdete najpohodlnejšiu pozíciu pre palec
  • tlačením oboch rúk do inej strany sa vám podarí jablko pohodlne rozdeliť.

Rýchly spôsob, ako olúpať cesnak

Ak chcete ušetriť čas, stratený šúpaním cesnaku, stačí ho dať do mikrovlnnej rúry po dobu 15 sekúnd – to pomôže k jednoduchému olúpaniu cesnaku.

Najchutnejšia paprika

Pri kupe papriky, otočte a pozrite sa na jej dno. Ak vidíte 3 hrbole, je to „mužská“ paprika; 4 znamená, že je to „ženská.“ „Ženy“ sú sladšie, a je lepšie ich používať čerstvé. „Muži“ sú pevnejší a ich chuť je hlbšia, takže sú skvelou ingredienciou pre rôzne pokrmy.

Krájanie cesta bez noža

Stačí použiť obyčajnú zubnú niť.

Lepšie ako hranolky

Ak si myslíte, že nie je nič lepšie, ako hranolky, skúste toto: do zemiakov urobte tenké rezy, pokvapkajte olivovým olejom, do rezov vložte plátky masla a pridajte soľ či korenie podľa chuti. Dajte ich do rúry, predhriatej na 220 ° C, na 40 minút. Zemiaky pečené týmto spôsobom majú vysokú šancu stať sa vašim obľúbeným jedlom.

Ako čo najrýchlejšie očistiť zemiaky?

Ak nemáte, ako väčšina ľudí, radi čistenie zemiakov, tento trik je práve pre vás:

  • urobte drobné rezy do zemiakov
  • zemiaky vložte do hrnca, nalejte k nim horúcu vodu a počkajte, až sa začnú pomaly variť
  • v tom momente vylejte vriacu vodu a naplňte hrniec studenou
  • Vezmite zemiak a jednoducho šupu odstráňte.

You Might Also Like